Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce 2022 yılı değerlendirme ve 2023 yılı planlama toplantısı yapıldı. İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan toplantıya İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN başkanlığında İlçe Müdürleri ve Şube Müdürleri, katıldı.

2022 yılı değerlendirme 2023 yılında ise hayata geçirilmesi planlanan etkinlikler, faaliyetler, projeler ve Bakanlığımızca ilimize yapılması planlanan yatırımlar hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan ‘’ 2022 yılı içerisinde baktığımızda Gençlik ve Spor Bakanlığımızca organize edilen ve İl Müdürlüğümüzce yürütülen; Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi, Mutlu Çarşambalar Projesi, Filenin Sultanları Projesi, 3X3 Sokak Basketbolu Projesi ve daha birçok projede ilimizde yaklaşık yüz bin gence ulaşarak spora teşvik etmenin, spor yaptırmanın ve sporcu yetiştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. 
Özellikle tesisleşme noktasında Malatya’nın kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına her yeri gençlik ve spor tesisleri ile donatarak Malatya’nın alt yapısını çok güçlü bir hale geldi. Yapımı devam eden tesislerimiz de tamamlandığında Malatya Gençlik ve Spor alt yapısı çok ama çok güçlü bir noktaya ulaşmış olacak. Bu alt yapıyı antrenörlerimiz ile var gücümüzle çalışarak nice Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonları yetiştireceğiz.
Gençlik Merkezlerimizde de Sosyal Uyum ve Gençlik Katılım projesi, Merkezim Her Yerde ve daha bir çok projeleri başarıyla yürüterek birçok gençlerimize ulaştık. Milli Teknoloji hamlesi kapsamında DENEYAP atölyemizde geleceğin mucitlerini bulma noktasında da çalışmalarımız devam ediyor. Gençlik Merkezlerimizdeki Gençlik Liderlerimizle, Eğitmenlerimiz ve Gönüllü Gençlik Liderlerimize birçok genç kalpler dokunduk.

Bu gençlerimizin sosyal ve kültürel gelişmelerine katkıda bulunuyoruz.Gençlik Merkezlerimizde ve Yurtlarımızda gençlere yönelik eğitmenlerimiz tarafından Diksiyon ,İşaret dili, Resim, İngilizce, Arapça, Hat, Tezhip, Takı tasarım, Örgü, Ebru, Osmanlıca, Plates, Step aerobik, Satranç, Tiyatro, Halk oyunları, Gitar- Bağlama-saz kursları, Akıl zeka oyunları kursları, Bilgisayar işletmenliği, Robotik kodlama, AutoCAD, arduino, c++, office bilişim kursları, Peyzaj ve süs bitki yetiştiriciliği kursları, Kuranı Kerim, hadis, fıkıh, siyer, manevi değerler kursları gibi ve daha bir çok kurs açarak gençlerimizin eğitim ve kişisel gelişmelerine de katkıda bulunuyoruz.2023 yılı içerisinde de bu faaliyetlerimizi devam ettirme ve daha da ileriye taşıması için elimizden gelen tüm gayreti göstermeyi devam ettireceğiz. Var gücümüzle çalışarak daha çok gençlerimize ve vatandaşlarımıza ulaşacağız. 

Bunca faaliyet, yatırım ve projeleri yürütürken Şube Müdürlerimiz nezdinde emek veren başta çalışanlarımız olmak üzere herkesi tebrik ediyorum’’ dedi.