Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından organize edilen, İl Müdürlüğümüzce düzenlenen Avrupa Spor Haftası etkinliği açılış töreni yapıldı.

Yeşiltepe 1 Nolu Stad’da yapılan açılış seremonisine Malatya Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, TFF Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, Şube Müdürleri, Antrenörler, Sporcular ve Sporcu Velileri Katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan İl Müdürümüz Ebu Bekir Kayhan ‘’ Geleceğimizin teminatı olan sevgili Gençler, basınımızın kıymetli temsilcileri ve değerli hazirun. Avrupa Spor Haftası Etkinliklerine Hoş geldiniz.

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından organize edilen, İl Müdürlüğümüzce düzenlenen Avrupa Spor Haftası her yıl geleneksel olarak 23-30 Eylül tarihleri arasında, çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini arttıran önemli bir projedir. 

Avrupa Spor Haftası ülkemizde 81 il ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak aynı anda kutlanıyor. Son 18 yılda gençlik ve spor alanında yaptığı tesisleşme ve projeler dünyaya örnek olan Gençlik ve Spor Bakanlığımız çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bunun yanında Bakanlığımızın ülke sporuna kattığı gücün paralelinde önemli çalışmalara imza atan Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu (Beraber Yürüyelim, His Festivalleri, Herkes İçin Spor Günleri, vb.) gibi yürüttüğü birçok başarılı çalışma ile Avrupa Parlamentosunun dikkatini çekmiştir.

Projenin Hedefleri ise; Sağlıklı yaşam ve spor yapma alışkanlığı kazandırmak, Spor kültürünün tabana yaymak, Digital medyayı etkin kullanarak spor branşlarının bilinirliğini arttırmak, Spor, fiziksel faaliyetler gibi konular hakkında bilgi ve farkındalığı artırmak, Bireylerin spor branşlarına daha bilinçli katılımını sağlamak, Sağlıklı Beslenme bilincinin oluşmasını sağlamak, Ülkemizin spor, sağlık ve kültür turizmine katkıda bulunulması hedeflenmektedir.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Spor alanında başardığı ve tüm dünyaya örnek olacak değerli projeleri var. On Bin Pota, Yüzme Bilmeyen Kalmasın, Sportif Yetenek Taraması ve daha onlarcası ilk akla gelen projeler. Avrupa Spor Haftasının sadece bir etkinlik olarak düşünülmemesi, aynı zamanda ülkemiz adına da yapılan bu değerli çalışmaların tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını biliyoruz. Çünkü bu hafta kapsamında tüm Avrupa’nın gözü Türkiye’de yapılacak etkinliklerde olacak.

Bu bağlamda İl Müdürlüğü olarak bizlerde bu hafta boyunca Koronavirse karşı mücadele kapsamında önlemler alarak  şehrimizin kültürel ve turizm değerlerinin yüksek olan yerlerinde Jimnastik, Masa Tenisi, Bisiklet, Tekvando POOMSE, Karate KATA, Futbol PENALTI ATIŞLARI, Dart, Atletizm PARKUR, Dağcılık, Eskrim gibi branşlarda etkinlikler yapacağız.

Yaptığımız birçok Gençlik ve Sportif faaliyetlerde olduğu gibi yine bu etkinlikler de desteğini her daim bizlere hissettiren başta sayın Valimiz Aydın BARUŞ'a , Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin GÜRKAN’a, İlçe Belediye Başkanlarımıza ve destek olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür eder. Gençlerimize ve tüm katılımcılarımıza Spor dolu, enerjisi yüksek, mutlu ve sağlıklı bir hafta dilerim ‘’ dedi.

Daha sonra saat 11:00’da tüm Türkiye ile 81 ilde eş zamanlı olarak başlayan Avrupa Spor Haftası etkinlik alanından canlı yayın ile alınan görüntüler Ankara Anıttepe Spor Kompleksinde kurulan sinevizyon ekranına yansıtıldı. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Muharrem Kasapoğlu’nun sporcuları selamlamasıyla gösteriler başladı.

Yeşiltepe 1 Nolu Stad’da gerçekleşen Cimnastik, Masa Tenisi, Bisiklet, Tekvando Poomse, Karate Kata, Futbol Penaltı Atışları, Dart ve Atletizmci sporcularımızın gerçekleştirdiği sportif gösteriler renkli görüntülere sahne oldu.