19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 15-21 Mayıs "Gençlik Haftası" açılışı, İl Müdürümüz Ebu Bekir Kayhan'ın Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

Kanalboyunda bulunan Atatürk anıtının önünde gerçekleşen çelenk sunma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından anıta çelenk sunumu ile devam etti. Daha sonra İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan bir konuşma yaptı. KAYHAN ‘’Geleceğimizin teminatı olan sevgili Gençler, Değerli meslektaşlarım, basınımızın kıymetli temsilcileri ve değerli hazirun.

Bilindiği gibi her yıl 15–21 Mayıs tarihleri arasında ülkemizde büyük bir coşkuyla kutlanan Gençlik Haftası için bu yıl sosyal mesafe kurallarına uygun bir kutlama programı hazırladık.

Malatya Valiliği koordinesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organize edeceği Gençlik Haftası Programı, Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayacak olup hafta boyunca yapılacak çeşitli sosyal ve sportif faaliyetlerle devam edecektir.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak ülkemizde yaşanan bu salgın sürecinde gençlik merkezlerimizce yapılan siperlik maskeleri öncelikle kahramanca mücadele eden sağlık çalışanlarımıza ulaştırdık. Yurtlarımızda ülke dışından gelen vatandaşlarımızı misafir ettik, gençlerimizin evde hareketsiz kalmaması için sosyal medyada sanat ve spor faaliyetleri yayınladık. Salonlarımızın kapalı olduğu bu günlerde evlerimizin salonlarında yapılabilecek faaliyetleri halkımızla paylaştık.

Sevgili Gençler

Hafta boyunca gerek il merkezimizde gerekse ilçelerimizde sosyal mesafe kurallarına ve içinde bulunduğumuz sürece uygun etkinliklerimiz olacak ve bu etkinlikleri il müdürlüğümüz sayfalarından sizlere ulaştıracağız. Sporda, sanatta, bilimde, teknolojide, ekonomide, ahlakta ve insanlıkta örnek bir toplum olma hedefimize ulaşmak için her koşulda yılmadan yolumuza devam etmeliyiz. Ülkemizin en kısa zamanda bu süreci atlatmasını ve gençlerimizin doğayla ve sporla buluşmasını temenni ediyoruz. Bu süreçte fedakarane mücadele eden tüm vatandaşlarımıza minnetlerimizi sunuyoruz.

Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve değerli silah arkadaşlarını, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin sosyal mesafeye uyarak çeşitli etkinlik ve yaışmalarla kutlayacakları Gençlik Haftasını tebrik eder, saygılarımı arz ederim’’ dedi.