Türkiye Satranç Federasyonu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde büyük turnuvaya imza atıyor.

Türkiye’nin dört bir yanında 7’den 70’e tüm satranç sporcularının hamle yapabileceği anlamlı turnuvada 19 Mayıs’ın unutulmaz coşkusu ve sevgisi satranç sporunun birleştirici gücüyle buluşacak. Samsun’da başlayacak olan turnuva heyecanı rekor bir katılımla dalga dalga Türkiye’nin tüm illerine yayılacak.


19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Turnuvası Chess.com Online Satranç Platformu üzerinden 19 Mayıs 2020 Salı günü tüm illerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. 
Aktif lisanslı sporcular kendi lisans illerinin sayfasından turnvaya kayıt oacaklar. Her sporcu kendi lisans ilinin sayfasında açılan turnuvada oynayacaktır. Turnuvada tek kategoride oynanacaktır. Genel sıralamada ilk 3 sporcuya, 20 yaş ve altı ayrıca derecelendirilip ilk 3 sporcuya, genel sıralamada ve 20 yaş altı sırlamasında 1. olan bayan sporculara olmak üzere 8 sporcu madalya ile ödüllendirilecektir. Turnuva chess.com sitesinde yapılacağından sporcuların bu siteye üyelikleri olmalıdır.  Maçlar 19 Mayıs Salı günü saat 15:00 da oynanacaktır. İl sitelerine ön kayıt yapmış olan sporcuların saat 14:00 de maçların oynandığı siteye girerek kayıt kontrollerini yapmaları gerekmektedir.

TURNUVA KURALLARI
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası chess.com sitesi üzerinden oynanacaktır.

chess.com sitesinin kopya çekilmesi, hile yapılması, çirkin içerikli sohbet ve paylaşım yapılması hususlarında oldukça hassas bir satranç sitesidir. Sohbet ortamında herhangi bir link paylaşılmasına izin verilmiyor… Hamle öneren cihazlardan yardım alınarak koya çekilmesine , hile yapılmasına; turnuva sohbet ortamında siyasi, dini, ahlak dışı, argo, alay edici, "yürü taş arabası, anca gidersin gibi küçük düşürücü mesajlara izin verilmiyor. Oyuncuların birbirini şikayetleri inceleniyor. Ayrıca chess.com yönetimi baştan sona dek ortamı denetliyor. Olumsuz tutum ve davranışlarda bulunanlar banlanıyor, turnuvadan atılıyor.  Turnuvada itiraz kurulu oluşturulmayacaktır.

Turnuvaya katılmış olunan telefon, tablet, bilgisayar gibi cihazlarda lichess gibi başka site, fritz gibi satranç programları açık durumda ise sistem bunu algılıyor. Bu programlardan o anda yararlanmamış olsa dahi kopya niyeti olarak algılanıyor. Kopya çektiği tespit edilenlerin chess.com sitesi üyelikleri silinebiliyor.

Kısa süreli şarzı biten, interneti kopanların bu durumu süresine göre sonuçlanıyor. Ya o maçı kayıp sayılıp devam ediyor ya da turnuvaya devam edemiyor.

Malatya 11 Mayıs Pazartesi online satranç turnuvası 11.05.2020 Saat: 20:00

AÇIK KATEGORİ YAŞ VE ALTI
https://lichess.org/tournament/akJgGm0C
14 YAŞ VE ALTI 
https://lichess.org/tournament/rED45yBh
10 YAŞ VE ALTI
https://lichess.org/tournament/tsBxUG8m
8 YAŞ VE ALTI 
https://lichess.org/tournament/coia8IoH


Malatya 12 Mayıs Salı online satranç turnuvası 12.05.2020 Saat: 20:00

AÇIK KATEGORİ YAŞ VE ALTI
https://lichess.org/tournament/Mf1Mezre
14 YAŞ VE ALTI 
https://lichess.org/tournament/UGlyknyf
10 YAŞ VE ALTI
https://lichess.org/tournament/PRRyZERK
8 YAŞ VE ALTI 
https://lichess.org/tournament/BfuB8q2q

Malatya 13 Mayıs Çarşamba online satranç turnuvası 12.05.2020 Saat: 20:00

AÇIK KATEGORİ YAŞ VE ALTI
https://lichess.org/tournament/zv5C9w8F
14 YAŞ VE ALTI 
https://lichess.org/tournament/stKPFBXn
10 YAŞ VE ALTI
https://lichess.org/tournament/EyW5OVWD
8 YAŞ VE ALTI 
https://lichess.org/tournament/do9fL5g0

Malatya 14 Mayıs Perşembe online satranç turnuvası 12.05.2020 Saat: 20:00

AÇIK KATEGORİ YAŞ VE ALTI
https://lichess.org/tournament/bI1glg9v
14 YAŞ VE ALTI 
https://lichess.org/tournament/4Q86bR3H
10 YAŞ VE ALTI
https://lichess.org/tournament/6tuiAR9b
8 YAŞ VE ALTI 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası  KAYIT SAYFASI LİNKİNİ TIKLAYINIZ
.
YÖNERGE'Yİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
.
https://www.chess.com/ sitesine üye olmak için tıklayınız. 

Türkiye Satranç Federasyonunun düzenlemiş olduğu “Evde kal, Satrançla Kal” kampanyasına destek vermek amacıyla katılacağınız turnuvada başarılar diliyoruz.