Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatları ve Spor Federasyonlarınca spor etkinlikleri düzenlenerek vatan savunması, istiklal ve istikbal uğruna canlarını feda eden 15 Temmuz Şehitlerimizin anılması ve Millî birlik, beraberlik, vatan ve bayrak sevgisi, demokrasi, yurt bilinci konularında farkındalık oluşturulması sebebi ile 15 Temmuz Haftası Anma Programı Spor Etkinlikleri ve Kültürel Faaliyetleri İl Müdürlüğümüz organizasyonu ile başladı.

15 Temmuz Demokrasi ve şehitlerinin anma programının açılışı Atatürk Spor Salonunda yapıldı. Açılışa Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI, TFF Bölge Müdürü Fahrettin ESERDİ,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer DAĞDELEN, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Memnune DENİZHAN, Tesisler Şube Müdürü Ahmet YÜCEL, Gençlik Merkezleri Koordinasyon Şube Müdürü Dr. Murat KILINÇ, Gençlik Merkezi Müdürü Abdullah Doğan, Şeyma ERYILMAZ, İl Temsilcileri, antrenörler, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından bir konuşma yapan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI, ‘’Yediden yetmişe tüm halkımız ve milletimizin hep birlikte şahit olduğu üzere geçen yıl yani 15 Temmuz 2016’da bir grup satılmış FETÖ örgütü üyesi hain, Uluslararası güvendikleri  şer odakları ile birlikte harekete geçerek Milli birlik ve beraberliğimiz ile demokrasimize darbe yapıp ülkemizi teslim almak istemişlerdir.

Ancak ilk başta Rabbul alemin olan Alemin olan Allah (c.c) bu hain kalkışmaya razı gelmemiş, daha sonra kahraman Türk milleti yediden yetmişe sokak ve meydanlara dökülerek bu kalleş ve satılmış FETÖ örgütü üyelerine emellerine ulaşma fırsatı vermemiştir.

Kendi iradesi ve geleceğine  sahip çıkan bu aziz milletin şerefli evlatları o gece tankların, helikopterlerin ve savaş uçaklarının mermileri karşısında öyle bir duruş sergilediler ki bütün cihana bu çapulcu hainlere unutulmayacakları bir ders verdi. Şerefli evlatlarımız belki canlarından oldular, fakat bu şanlı direniş sırasında şehit olan bu kardeşlerimiz Allah’ın vaat ettiği şehitlik mertebesine ulaşarak, cennette Resulullah (s.a.v) efendimize ve kahraman ecdadımızın önceki şehitlerine komşu oldular. Ne mutlu onlara! Allah gani gani Rahmet eylesin! Bu Millet bu evlatlarını diğer şehitleri gibi Rahmet minnet ve şükranla sonsuza dek anacaktır.

Değerli sporcular sevgili gençler, değerli velilerimiz şunu unutmayalım ki tarih boyunca şanlı bir geçmişe sahip olan bu millet, zaman zaman böyle hain ve satılmış köpekler yüzünden zor durumlarda kalmış olabilir. Ancak bu aziz milletler her tuzaktan bir çok ders alarak çıkmayı başaran bir ferasettedir. Bu tuzaklardan almamız gereken ders ise koyun postuna bürünmüş bu hain köpekleri yüksek bir feraset ile keşfedip her dönemde devletimizin ve milletimizin içerisine sızdırmamak için yüksek seviyede hassasiyet göstermeliyiz.

‘’ Bir musibet bin nasihatten iyidir’’ diyen atalarımızın özlü sözü bize kılavuz olsun. Bundan böyle milletçe daha uyanık ve daha temkinli olur her sahte hocaların peşine düşüp maddi ve manevi olarak kendimizi sömürtmemeliyiz bu güzel atasözü ile konuşmama son verirken 15 Temmuz’da 2016 daha şanlı bir direniş gösterirken hayatlarını kaybeden şehitlerimiz ile gazi olup hayatta aramızda bulunan ve bu şanlı destanı yazan kahramanlarımızı saygı ve Rahmet ile anıyoruz. Onlar vesilesiyle geçmişteki nice kahramanlarımızı da Rahmet ve minnetle yad ediyorum.

15 Temmuz anma haftası olarak 11 Temmuzdan 16 Temmuza kadar birçok sportif müsabaka ve bir çok kültürel faaliyet gerçekleştireceğiz. Sevgili gençlerimizi ve değerli halkımızı bu faaliyetlere bekler saygılarımı sunarım’’ dedi.

İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI’ nın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanlığımızca hazırlanan klip vatandaşlarımıza izletildi. Ardından da Malatya Gençlik Merkezi Üyemiz Harun Fırat tarafından Şehidimiz Ömer Halis Demir Anısına ‘’ Otuz Kurşun’’ adlı şiir okudu. Büyük beğeni toplayan açılış alkışlarla sona erdi.