19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Atatürk Spor Salonunda yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Töreni ve Gençlik Şölenine, Malatya Valisi Mustafa TOPRAK, Malatya 2. Ordu Kur. Bşk. ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım KOCAOĞLU, Malatya Büyük Şehir Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR, İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet KIZILAY, Vali Yardımcısı Miktad ALAN, İl Emniyet Müdürü Ömer Dr. Ömer URHAL, Milli Eğitim Müdürü Ali TATLI, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI, askeri erkan , diğer protokol üyeleri, sporcular, sporcu velileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.


Kutlama töreni öncesi bir konuşma yapan Malatya Genlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI ‘’ Sayın Valim, Sn. Garnizon Komutanım, Sn. Büyük Şehir Belediye Başkanım, Sayın Çok Değerli Protokol ve Sevgili Gençler;

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programına Hoş Geldiniz.

Malumunuz olduğu üzere 19. Yüzyılda Devletimiz Bir çok topraklarını kaybetmiş ve tabir caiz ise Anadolu’ya sıkışmış durumda idi. Ancak düşman devletler hep birlikte yurdumuza dört bir tarafından sürekli saldırarak son vatan parçamız olan Anadolu’dan da bizleri çıkarıp, tarih sahnesinden milletimizi silme gayretleri içerisine girmişlerdi. Atalarımız olan şanlı Türk Milleti ise tarihte örneğine ender rastlanacak bir kurtuluş mücadelesi destanını etnik, mezhepsel ve benzer tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak Gazi Mustafa Kemal Paşa liderliğinde yazacaktı.

Ve Tarih 19 Mayıs 1919.

Bundan tam 98 Yıl önce. Parolası “HATT-I MÜDAFAA Yoktur; SATH-I MÜDAFA vardır. O Satıh Bütün Vatandır. Vatanın Her karış toprağı Vatandaş Kanıyla Sulanmadıkça Vatan Terk Olunamaz.” Diyen Bir Liderin Anadolu’da Top yekün bir milli mücadele ruhunu ve iradesini harekete geçirmek için İstanbul’dan Bandırma Gemisi ile Samsun’a ayak bastığı tarihtir 19 Mayıs 1919. Ardından Amasya, Sivas ve Erzurum gibi illerde ileri gelenler ve şehirlerin yerel dinamiklerinin temsilcileri ile ardarda toplantılar, kongreler düzenleyerek Halkın Çoluk - Çocuk, Yaşlı – Genç, Erkek – Kadın, ayırt etmeden top yekün ordusunun yanında, Bir Ordu – Millet olarak düşmana karşı savaşa katılmalarını sağlamıştır.

Çilekeş ve fakat aynı zamanda şerefli, azimli ve kararlı olan bu ordu – millet, düşmanlarına öyle bir şanlı direniş ve öyle bir kurtuluş mücadelesi verdiler ki, Tüm Dünya Milletlerine örnek oldular. Ve bugün biz onların torunları olarak, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere, Bu vatanı bizlere yeniden kazandıran Tüm Şehitlerimizi ve Ahirete göçmüş Tüm Gazilerimizi Rahmet Minnet ve Şükranla anıyoruz.

Sevgili Gençler; Dün Askerleri, Topları, Tüfekleri ile yurdumuzu işgal etmek isteyen bu alçak düşman milletler, bugün ise taktik değiştirerek bizzat gelmeyip, taşeron hain terörist gruplarla iş birliği yapıp, onların destekleyerek eski davalarını hala sürdürmektedirler. Fazla uzağa gitmeye gerek yok. Daha 10 ay önce 15 Temmuz’da cennet vatanımıza ve milletimize kasteden yurt dışı mihraklar yerli iş birlikçi hain terör örgütü FETÖ ile beraber kalleşçe saldırıya geçmiş, ancak şanlı Türk Milletinin muhteşem direnişi ve vatanına ölümüne sahip çıkma iradesi ile paramparça edilmiştir. Yine bugün Güneydoğu Anadolu topraklarımızda ve Suriye tarafından silahlı olarak Cereyan eden operasyon ve savaş ortamı hepimizin gözleri önünde cereyan etmektedir. Ama Dikkat edelim kalleş düşman bizzat gelmeyip FETÖ, PKK, YPG, DAEŞ v.b. çapulcularını kullanarak üzerimize gelmektedir. Kurtuluş savaşında dedelerimiz vatan uğruna nasıl canını seve feda etmişse, bugün torunları da onlara layık bir şekilde vatan uğruna hainlerle yürütülen bu savaşta şehadet şerbetini içmektedirler.

Şuan vatanımızın bütünlüğünü korumak için yapılan bu savaşta şehit olan Tüm Asker, Polis ve Korucularımız ile 15 Temmuz Şanlı Direnişinde Canını feda eden Tüm Asker, Polis ve Sivil şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz. Yaralanan gazilerimize de Allah’tan sağlık, Sıhhat ve şifalar diliyoruz.

Sevgili Gençler, Atatürk’ün bizlere gösterdiği “Muassır Medeniyetler Seviyesine Ulaşmak” sözü hedef olarak önümüzde durmaktadır. Bu yüzyıl ve gelecek yüzyılların bizim olması için ve Dünya mazlumlarının ümidi kahraman bir millet olarak yeniden Dünya sahnesinin en üstünde yer alabilmemiz için bıkmadan usanmadan çalışmalıyız. Ülkemizin son 15 yılda kat ettiği mesafe özlediğimiz o parlak günlerin yakında olduğu belirtileri ile doludur. Bu nedenle bıkmadan usanmadan çalışmalıyız.

Bütün değer yargıları maddecilik olan bu Dünya’ya yeni bir soluk vermek, yeni bir Türk-İslam medeniyeti rüzgarı estirmek için, Bilimde, Teknolojide, Ekonomide, Sanatta, Sporda, İnsanlıkta, Ahlakta, örnek olmak için atalarımıza layık, torunlarımızın da övüncü olmamız için tekrar ve tekrar bıkmadan usanmadan var gücümüzle çalışmalıyız.

Konuşmamı Necip Fazıl Kısa küreğin şiirinden günün anlamına uygun bir beyt ile bitirmek istiyorum.

Yarın, Elbet Bizim, Elbet Bizimdir!

Gün Doğmuş, Gün Batmış, Ebed Bizimdir!

Bu kutlama programının gerçekleşmesinde bizlerden katkılarını esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Emniyet Müdürlüğümüze, Tüm sporcu, antrenör ve Beden eğitimi öğretmenlerimize, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeline ve tüm katılımcılara teşekkür eder, Saygılar Sunarım’’ dedi.

İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI'nın konuşmasının ardından coşku ile başlayan tören ilk olarak Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü cimnastik sporcularının gösterisi daha sonra Malatya Gençlik Merkezi halk oyunları ekibi ve üye gençleri tarafından Ege yöresine ait zeybek oyunları ve ilimiz Yazıhan yöresine ait tura oyunu büyük beğeni aldı. Halaylarla devam eden kutlama töreni Gençlik Merkezi üyelerimiz İbrahim ARI, Ekin AŞKIN, Emine AKIN'ın solo türküleri ve Türkiyem şarkısı ile coşku ile başlayan tören coşku ile sona erdi. Törenin Sonunda bazı okullara spor malzemesi yardımı yapıldı malzeme yardımı sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.