Milli duygularımızı ve kültürümüzü en iyi şekilde anlatan Türk Müziği, Tiyatro ve Şiir’in yaşatılması, gençlerimiz arasında yaygınlaştırılmasının sağlanması, benimsenmesi ve gençlerin serbest zamanlarının değerlendirmesine katkıda bulunmak amacıyla Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2017 yılı Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Doğu Anadolu Bölge Finali Malatya'da başladı.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, 20 ilden gelen Gençlik Merkezlerine üye gençler Türk müziği, Şiir Okuma ve tiyatro yarışmalarında yeteneklerini sergileme fırsatını yakaladılar.

Şubat ve Mart aylarında düzenlenen il birinciliği yarışmalarına Türk müziği yarışmasına 3 bin 924, şiir okuma dalında 4 bin 360, tiyatro yarışmasına 7 bin genç başvurdu.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Sahne Sırası Sende" ses yarışması, 18-21 ile 22-29 yaş arası solo erkek ses, solo kız ses ve solo çalgı dallarında düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Serdal ERAVCI, sıradan kalabalıkları toplum yapan en önemli unsurun kültür ve sanat olduğunu kültür ve sanatın, bir enstrümana gönül vermenin ancak kendini adamakla mümkün olacağını söyledi.

Bakanlık olarak kültür ve sanata katkı sunmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini aktaran ERAVCI “Kültür ve Sanat Büyük ödüllerinde Cummhurbaşkanımız çok önemli bir söz söyledi, dedi ki ‘eğitimle kalıcı hale getirilememiş veya kültür sanatla yoğrulmamış bir kalkınmanın bizi götüreceği yer, sevgisizlik ve zevksizliktir.’ Cumhurbaşkanımız orada Prof. Dr. Erol Parlak'a Müzik Üniversitesi kurulması için talimat verdi ve kurulacak’ dedi. Önümüzdeki hafta müzik üniversitesinin kurulması için çok yoğun bir çalışma başlayacak.” ifadelerini kullandı.

240 olan gençlik merkezi sayısını 2017 yılı sonunda yatırımlarla 350’ye ulaşacağına işaret eden ERAVCI, “Tesisler inşa edilir ama tesisleri inşa etmek kadar insanı inşa etmekte çok önemli. Hiç kimse kültür ve sanatta ilerlemenin kolay olduğunu söylemiyor, hiç te kolay değil. Sahnede gençlerimizi gördüğümde heyecanlı da olsa eserini de unutsa alkış alıyor." diye konuştu.

Malatya Vali Yardımcısı Miktat ALAN ise kültür ve sanat olgularının insanlar üzerinde olumlu etki yaptığını kaydederek, toplumsal yaşamı sanattan bağımsız düşünülemeyeceğini belirtti.

Etkinliği Malatya Vali Yardımcısı Miktat ALAN, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Serdal ERAVCI, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI, Gençlik Merkezi Koordinasyon Şube Müdürü Dr. Murat KILINÇ, Tesisler Şube Müdürü Ahmet YÜCEL, Fırat Gençlik Merkezi Müdürü Şeyma ERYILMAZ, Beydağı Gençlik Merkezi Müdürü Abdullah DOĞAN, Gençlik Liderleri ve sanatseverler izledi.


İlk gün yapılan Müzik Yarışmalarının Sonuçları;
18-21 Solo Kız Ekin Aşkın Grup 1.ncisi
18-21 Solo Erkek İbrahim Arı Grup 1.ncisi
18-21 Solo Çalgı Sergen Yılmaz Grup 2.ncisi
22-29 Solo Kız Emine Akın Grup 2.ncisi Malatya
22-29 Solo Erkek Yavuz Vuslat Durgun Grup 1.ncisi Erzincan
22-29 Solo Çalgı Sehavet Aliyev Grup 1.ncisi