26 Ocak 2023 Tarihinde Resmi Gazetede Yayımlanarak yürürlüğe giren  “Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” hükümleri kapsamında memuriyete geçen personel için düzenlenen yemin merasimi Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde gerçekleşti.

Gençlik, Spor ve Yurt Hizmetleri alanlarında geniş bir kitleye hizmet veren Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yemin töreni heyecanı yaşandı. Malatya Merkez Spor Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN, Şube ve İlçe Müdürleri ile sözleşmeli statüde çalışan personeller ve personellerimizin aileleri katıldı.

Sözleşmeli personelin kadroya geçişi yemin töreni öncesi konuşan Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN, sözleşmeli statüde çalışan memurluğa geçiş yapan tüm çalışanlara hayırlı olsun temennisinde bulundu. “ Bugün böyle bir törende aranızda olmaktan gurur duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerçekleşen  26 Ocak 2023 Tarihinde Resmi Gazetede Yayımlanarak yürürlüğe giren  “Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” hükümleri kapsamında bize verdiği yetkiye dayanarak sözleşmeli çalışan tüm arkadaşlarımızın memur kadrolarına geçişlerini gerçekleştirdik. Bundan önceki süreçte gençlik spor ve yurt alanlarında birlikte güzel işler yaptık. 6 Şubat da yaşanan deprem döneminde özellikle bir çok arkadaşımız can siper hane mesai kavramı gözetmeksizin çok büyük emekler verdik. Dört personelimiz Şehit oldu. Burada bir kez daha Rahmetle yad ediyorum. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Depremde bu salonda yaklaşık 10 bin vatandaşımızı misafir ettik. Şuan yurtlarımızda yaklaşık 11 bin depremzede vatandaşlarımıza Yurt Yönetim Memurları, Gençlik Liderleri, Spor Uzmanları ve Antrenörlerimizle hizmet vermeye devam ediyoruz.  Bundan sonraki süreçte de yine Rabbim nasip ederse hep beraber daha güzel işler yapacağız . Kamu hizmetlerini en doğru şekilde yerine getireceğinize inanıyorum. Bugüne kadar yaptığınız çalışmaları, devlet memuru olmanın verdiği sorumlulukla daha iyi yapacağınıza inanıyorum. Hepinize başarılar diliyorum.” diye konuştu.

TÜRK BAYRAĞINA EL KOYDULAR, YEMİN ETTİLER

Sözleşmeliden kadroya atanan 138 personel sırayla masaların üzerine örtülen Türk bayraklarına ellerini koyarak,  657 sayılı Devlet Memurları kanunun ilgili maddesine göre yemin etti.  Yemin töreninin ardından personellerimize pasta ikramında bulunuldu. İl Müdürü KAYHAN, kadroya geçen personeli tek tek tebrik ederek, günün anısına fotoğraf çektirdi.