Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünün 2016 yılı faaliyet programında yer alan, Analig Karate Grup Müsabakaları başladı. Tunceli, Bingöl, Elazığ, Malatya, Muş ve Van illerinden toplamda 60 sporcunun mücadele ettiği grup müsabakaları ilimiz Battalgazi Spor Salonunda bugün başladı.

Battalgazi Spor Salonunda yapılan açılış seremonisine Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI, Spor Şube Müdürü Ömer DAĞDELEN, Tesisler Şube Müdürü Ahmet YÜCEL, Okul Sporları Şube Müdürü Dr. Murat KILINÇ İllerden gelen antrenörler, sporcular ve sporcu velileri katıldı.

Açılış seremonisinde bir konuşma yapan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI ''Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünün Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığınca tertiplenen Anadolu Yıldızlar Ligi Analig Karate Grup Müsabakalarına hepiniz hoş geldiniz. Anadolu Yıldızlar Liginin amacı; Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst Gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda “ANALİG” oluşturulmuştur. Karate de bir çok Uluslararası başarılı sporcularımız yetişti örnek olarak Burak UYGUR gibi kardeşimiz hemşehrimiz bizleri gururlandırdı. Nice Burak ların yetişmesi için tüm Anadolu’yu karış karış tarayacağız.  Karate Federasyonumuza da göndermiş oldukları hakemler için ilimize gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkese antrenörlerimize, sporcularımıza, ailelerine, İl Müdürlüğümüz personeline teşekkür ediyoruz. Sonuç ne olursa olsun kazanan Türk Karatesi olsun ‘’ dedi.


Seremoni ardından ilk ödülü KATA kategorisinde ilk 3 e başarı belgelerini İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI verdi ve müsabakalara kaldığı yerden devam edildi.