Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M.Sadi Fındıklı’yı makamında ziyaret ettiler.

“Malatya’nın En Aktif Derneklerinden Biriyiz”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M.Sadi Fındıklı, Şube Müdürü Murat Kılınç, MAFSAD Yönetim Kurulu Başkanı İnan Orhan, MAFSAD Yönetim Kurulu üyeleri Yılmaz Konuk, Berk Kırlangıç ve Tahir Özçelik’in katıldığı ziyarette MAFSAD’ın faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan İnan Orhan, MAFSAD’ın, 2008 yılında bir grup fotoğraf sevdalısı tarafından kurulduğunu, Malatya’nın en aktif derneklerinden biri olduğunu,  sunum-söyleşi, sergi, temel ve ileri fotoğraf eğitimleri, photoshop eğitimleri,  teknik geziler, doğa ve fotoğraf gezileri, kan bağışı kampanyaları gibi birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. 

“Fotoğrafa Çok Meraklıyım”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M.Sadi Fındıklı da yaptığı konuşmada fotoğraf sanatı çok sevdiğini, 1980’li yıllarda Ankara’da iken o dönemde refleks bir fotoğraf makinesi aldığını ve iyi fotoğraflar çektiğini, fotoğrafçılık temel bilgilerini Sıtkı FIRAT hocanın laboratuvarında öğrendiğini, fakat evlendikten sonra fotoğrafa ara verdiğini belirtti. Fotoğrafın çok güzel bir sanat olduğunu vurgulayan Fındıklı, Malatya’da böyle bir Derneğin olmasının Malatya için bir kazanç olduğunu belirtti.

“Uluslararası Fotokamp Projesi”

MAFSAD Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Konuk yaptığı açıklamada,  bu yıl hayata geçirmeyi planladıkları “Uluslararası Malatya Fotokamp Projesi”  hakkında kısaca bilgi verdi.  11-14 Haziran 2015 tarihleri arasında Akçadağ’a bağlı Levent Vadisi’nde bir fotokamp faaliyeti gerçekleştireceklerini, bu fotokamp kapsamında Dünyaca tanınmış yerli ve yabancı fotoğraf sanatçılarını, fotoğrafseverlerle buluşturacaklarını ve bunun yanında  gezi, doğa yürüyüşü, oriyantiring, doğa eğitimleri, tırmanış, izcilik vb birçok destekleyici etkinliğin yapılacağını aktaran Konuk,  böyle bir organizasyonda Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü de proje ortağı olarak görmekten mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.

“Proje Ortağı Olmaktan Mutluluk Duyarız”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M.Sadi Fındıklı projenin çok kapsamlı ve ses getirecek bir proje olduğunu, Malatya’nın tanıtımına ciddi şekilde katkı sağlayacağını, böyle bir projeye tabi ki destek vereceklerini ifade etti.

Ziyaretin sonunda MAFSAD Başkanı İnan Orhan, Sayın M.Sadi Fındıklı’ya bir fotoğraf hediye etti. MAFSAD’ın bu jestine, güzel bir ajandayla karşılık veren M.Sadi Fındıklı bu anlamlı ziyaret için MAFSAD’a teşekkür edip, çalışmalarında başarılar  diledi.