Malatya Okul Sporları Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Reşit Özer ÖZDEMİR, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet BAKIR, Turizm İl Müdürü Yener OBA, İlçe ve Şube Müdürleri, Spor Uzmanları Beden Eğitimi Öğretmenleri, İl Spor Dalı Temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. 

2022-2023 yılı Okul Sporları Değerlendirmesi yapıldıktan sonra 2023-2024 yılı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN ‘’ Bilindiği üzere her yıl Okul Sporları Bilgilendirme toplantılarımızı yapıyoruz. Bu yıl ise yaşamış olduğumuz depremlerden dolayı süreç biraz geç başladı. Dolayısıyla bu yılı özellikle antrenörlerimiz, sporcularımız ve EYS den aldığımız antrenörlerle birlikte inşallah Malatya’mızın tüm okullarında, sportif alanlarında etkinliklerimizi yapmak istiyoruz. Bunun için bizim gençliğe, geleceğe yapacağımız yatırımları en öncelikli konulardan bir tanesi okullarımız ve milli eğitim müdürlüğümüz olacaktır. Bundan dolayı Sayın Valimizin de talimatları gereği hayatın normalleşmesi için hem eğitim, gençlerimizin daha sağlıklı sporun içinde kalabilmeleri için okul müdürlerimiz, beden eğitimi öğretmenlerimiz ve okulun tüm paydaşlarıyla beraber gençlerimizi geleceğe hazırlamalıyız. Bugün spor salonlarımızın depremlerden dolayı hasarlıyı. Bu salonlarımızın tamiratlarını büyük ölçüde bitirdik. Tüm salonlarımızda spor yapmaya engel hiçbir durum yoktur. Sayın Valimizin de talimatları gereği gençlerimizi bu salonlarımızda bulundurmak istiyoruz. Bunun için okul sporlarımız ciddi anlamda antrenörlerimiz ilkokul 4. Sınıftan başlayarak tüm kademelerde faaliyetler yapacağız. Bu faaliyetlerimizi sağlıklı bir biçimde yürütebilmemiz için el ele birlikte çalışmamız gerekiyor. Bunun içinde ilimizdeki okullarımıza 27 adet açık ve kapalı saha yaptık, 200 adet basketbol potası yaptık. Bunların dışın her ilçemize spor salonları ve açık sahalar yaptık. Bu alanlarımızın mutlaka doldurulması gerekiyor. Bunun içinde ilçelerdeki okul müdürlerimizin ve beden eğitimi öğretmenlerimizin öğrencilerimizi mutlaka bir faaliyete yönlendirmesi gerekiyor. Bilgilendirme toplantımıza katılan sayın vali yardımcımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. ‘’dedi.

Vali Yardımcımız Reşit Özer ÖZDEMİR’’ İlimizde yaşanan depremlerin ardından normaleşmeye geçmemiz gerekli. Bunun bir adımı da gençlerimizi spora yönlendirmektir. Sayın valimiz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüklerini kardeş müdürlükler yaparak gösterdi. Valimizin talimatlarıyla salonlarımızı gençlerimizle doldurmalıyız. İl Müdürümüzün de belirttiği gibi bu iş hep birlikte yapacağız. ‘’ dedi.

Vali Yardımcımız Reşit Özer ÖZDEMİR’in konuşmasının ardından Beden Eğitimi Öğretmenlerine okul sporları müsabakalarına katılımın nasıl yapılacağı ile ilgili sunum yapıldı. Yapılan sunumda bu yıl yapılan yenilikler, yeni açılan okullar, Okul Sporları Yönetim Sistemi, Talimatları ve diğer kurallar hakkında bilgiler aktarıldı.

 Toplantıda okul sporlarının sorunları ve çözüm önerileri gündeme getirildi. Beden Eğitimi öğretmenleri söz hakkı alarak konuşmalar yaptı. Daha sonra karşılıklı soru-cevap şeklinde konulara açıklık getirilerek toplantı sona erdi.