İL MÜDÜRÜMÜZ KAYHAN; "SPORCULARI ADIM ADIM TAKİP EDİYORUZ"

 

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ebubekir KAYHAN Sporcu Eğitim Merkezi ve Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi Güreş branşı sporcularını ziyaret etti. Ziyarette tatlı ikramında bulunan KAYHAN Antrenörlerden sporcuların durumu ile ilgili bilgi alarak “sporcularımızı adım adım takip ediyoruz” dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir KAYHAN;

Türkiye’de “Sporcu Eğitim Merkezleri” 1990’lı yılların başında faaliyetlerine başlamış olup, Bakanlığımızın uygun gördüğü branşlarda Türkiye derecesi yapan sporcular bu merkezlere yatılı olarak alınıp, hem okul eğitimine hem de spor eğitimine devam etmektedir.

Yine Ülkemizde “Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri” 2013 yılında kurulmuş olup, başarılı sporcular yetiştirmek amacıyla çalışmaktadır.

Her iki Merkezimizin de ortak özelliği Ülkemizin bayrağını Olimpiyatlarda dalgalandırmaktır. Yaklaşık 30 yıldır faaliyette olan bu Merkezlerin ilimizde açılması çok büyük bir kazanımdır. Toprağa ekilen fidanın büyüdüğü gibi bu merkezler sayesinde Malatya’mızın ve Ülkemizin başarıları artarak büyüyecektir.

Ziyarette yeni bir projeyi de açıklayan KAYHAN; aldığımız kararlar neticesinde bu Merkezlere en iyi sporcuların girmesini sağlamak için tespit ettiğimiz pilot okullarda yetenek taraması yapıp seçilen çocuklarımızı antrenmanlara alacağız, Bakanlığımızın her yıl uyguladığı yetenek taramasından farklı olarak bizler aktif olan branşlarımıza yönelik parkurlarla, Uzman Antrenörlerimiz eşliğinde çalışmalar yapacağız. Bu çalışmaları her yıl uygulayarak sürdürülebilir güçlü bir altyapı oluşturacağız.

Şu anda gündüzlü statüde devam eden çalışmalarımız yakın zamanda Orduzu Pınarbaşı mevkiinde SEM ve TOHM binalarımızın bitmesiyle birlikte yatılı statüye geçerek devam edecektir. Yatılı statünün en büyük avantajı sporcuların 24 saat gözetimimiz altında olmasıdır. Bu merkezlerde görevli masör, fizyoterapist, psikolog, diyetisyen ve antrenörlerimiz ile birlikte sporcuları adım adım takip ederek başarıya ulaşacağız.

Bu vesileyle Orduzu Pınarbaşı mevkiinde yapımı devam eden “Sporcu Eğitim Merkezi” ve “Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi” için emeği geçen başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın M.Muharrem KASAPOĞLU’na, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin GÜRKAN’a, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Sayın İhsan Selim BAYDAŞ’a ve tüm personellerine teşekkür ederim dedi.