İl Müdürümüz Ebu Bekir KAYHAN, Yazıhan İlçe Belediye Başkanı Nevzat ÖZTÜRK ile birlikte, Yazıhan İlçesinde yapımı tamamlanan Atlı Cirit Sahası ile yapımı devam eden 250 Seyirci Kapasiteli Kapalı Spor Salonu ve iki katlı olarak yapımı devam Gençlik Merkezinde incelemelerde bulundu.

İl Müdürümüz Ebu Bekir KAYHAN, Yazıhan ilçemizin bir spor ilçesi olması yolunda ilerlediğini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti;

“Bugün Yazıhan ilçemizde,  Atlı Cirit sahamızın, ve hemen yanı başında yapımı devam eden kapalı spor salonumuz ve gençlik merkezimizin bir arada bulunduğu ve büyük bir yatırım olan spor kompleksindeyiz. Yazıhan ilçemizin hem tarımsal hem kendi kültürü ile renkli folklorik yapısı ile birlikte şimdi de bir spor ilçesi olma yolunda hızla ilerliyor. Bu anlamda bugün Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından finanse edilen, daha önce yapımı tamamlanan Atlı Cirit sahamız ile inşasını ve  yapımı devam eden Gençlik Merkezimizin ve Kapalı Spor Salonumuzun yapımının hızla ilerlemesi bizleri çok mutlu etmiştir. İnşallah yakın bir zamanda bu tesislerimiz bir an önce biter ve Yazıhan ilçemizdeki gençlerimize, vatandaşlarımıza ve bu bölgeye hitap eder. Bu anlamda burada başkanımıza, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na ve hemşehrimiz olan Gençlik ve Spor Bakan yardımcımız İhsan Senin Baydaş' a çok teşekkür ediyorum. Çünkü her anlamda bize çok destek oldular. Aynı zamanda Milletvekillerimizin sportif anlamda bizlere çok büyük destekleri oldu. Yazıhan’ımıza yakışan çok güzel tesisler kazandırdık. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ise yaptığı açıklamada,

“Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürümüz, şube müdürlerimiz, ilçe başkanımız ve meclis üyelerimiz ile birlikte Yazıhan’ımıza yapılmakta olan spor kompleksi alanındayız. Burası 50 dönümlük bir alan. İlçemize Kapalı Spor salonu yoktu. Bu 50 dönümlük alana 250 seyirci kapasiteli ve spotif faaliyetlerimizi gerçekleştirdiğimiz bir spor salonu yapıyoruz. Ve ayrıca iki kattan oluşan Gençlik Merkezimizin yapımı devam ediyor. Bölgemizdeki gençlere gerekli bütün kültürel, sosyal aktivitelerin ve bilimsel aktivitelerin uygulanacağı bir Gençlik Merkezi kuruyoruz. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na ve hemşehrimiz olan Gençlik ve Spor Bakan yardımcımız İhsan Senin Baydaş'a, Milletvekillerimize, İl Başkanımıza ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.  Yazıhan ilçemiz gelişmekte olan bir ilçedir. Bizlerde diğer yatırımlarımızı yanında gençlerimize hizmet etmek adına sportif yatımlarımıza da önem verdik. Bu kompleksi onların hizmetlerine sunmak için gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Ayrıca bu spor kompleksimizin içerisine ilerlerdeki dönemlerde yüzme havuzu projemizi de gerçekleştirmiş olacağız. Burada tekrar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.