Amatör Spor Haftası nedeniyle Atatürk anıtına çelenk sunumu yapıldı. Çelenk sunumuna İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, Şube Müdürleri, antrenörler ve sporcular katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa düzenlenen ‘Amatör Spor Haftası’ bu yıl yaşanan pandemi nedeniyle etkinlikler iptal edilmesi nedeniyle sembolik olarak anıta çelenk sunumu şeklinde gerçekleştirildi.

Çelenk sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan ‘’  Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi, sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spora katılımın üst seviyede sağlanması, haftanın anlam ve önemine ilişkin panel, sempozyum, açık oturum, çalıştay vb. etkinlikler ile ülkemizde topyekün spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amacıyla yapılmaktadır.

Bu yıl yaşanan pandemi nedeniyle 5 – 11 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceğimiz sportif etkinlikler iptal edilmiştir. Ama maske, mesafe, hijyen ve antrenman kurallarımıza uyarak spora hız kesmeden devam ediyoruz. Tüm spor camiamızın Amatör Spor Haftası kutlu olsun’’ dedi.