9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarının İdari ve Teknik Toplantısı yapıldı. Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesinde yapılan toplantıya, Spor Genel Müdürlüğü Ulusal Organizasyonlar Şube Müdürü Kubilay TUNÇ, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI, Spor Şube Müdürü Ömer DAĞDELEN, ve Ardahan, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri ve Şube Müdürleri katıldı.

Yapılan toplantıda İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI gelen idarecilere bilgiler verdi. FINDIKLI’’ Öncelikle tüm illerimize hoş geldiniz diyorum. Yarın yapılacak olan Kortej yürüyüşü ve anıta çelenk sunumunun ardından saat 18:00 da Atatürk Spor Salonunda 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarının açılışı yapılacak. Kortej yürüyüşü ve açılışa tüm illerimizin katılımını bekliyoruz. Ayrıca tüm illerimiz için gelen kafilere hazırlamış olduğumuz çantada Malatya’nın tüm özelliklerini anlatan broşür, cd ve Spor salonlarını kolaylıkla bulmanız için salonların Google maps üzerindeki yerleri ve Google maps koordinatları mevcuttur. Yapılan müsabakaların sonuçları ve madalya sıralamasını 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları için hazırlamış olduğumuz www.malatyayazsporoyunlari.com adresimizden takip edebilirsiniz. Kendi illerinizin yerel medyasına da bildirebilirsiniz çünkü bu sitemiz güncel tutulacaktır. Müsabakalar boyunca ve diğer tüm saatlerde herhangi bir sağlık veya emniyet ile ilgili bir sıkıntı yaşamanız durumunda sizlere hazırlamış olduğumuz dosyalarda tüm branş sorumluları, il temsilcilerimizin, şube müdürlerimizin ve benim cep numaram mevcuttur çekinmeden arayabilirsiniz. Tüm gelen illerimize şimdiden başarılar diliyor, müsabakaların centilmence geçmesini temenni ediyorum. Sonuç ne olursa olsun kazanan türk sporu olsun ’’ dedi.

İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI’nın konuşmasının ardından Spor Genel Müdürlüğü Ulusal Organizasyonlar Şube Müdürü Kubilay TUNÇ bir açıklama yaptı. TUNÇ ‘’ 9. Ncusu düzenlenecek olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarının  hazırlık süreci büyük bir başarı ile devam ediyor. 9. Yaz Spor Oyunları Ramazan ayı münasebetiyle ve Okullarının açılma sürelerini düşünülerek Ağustos ayının sonuna alındı. Yapılacak olan müsabakalarda İl Müdürlerimizin, Şube Müdürlerimizin ve antrenörlerimizin kontrolü altında centilmence ve sporcularımıza sahip çıkarak bu yöredeki sporcularımıza olimpizim ruhunu aşılamak amacıyla yapılan bu organizasyon da başarılar diliyorum. Ayrıca Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz başta olmak üzere ve tüm çalışanlarına yaptıkları bu özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

 İdari toplantının ardından  Atletizm, Atıcılık, Badminton, Masa Tenisi, Basketbol,  Judo, Güreş, Taekwondo, Hentbol, Voleybol, İşitme Eng.(Futbol) ve Yüzme branşlarının teknik toplantısı ve kura çekimi yapıldı. Yapılan Kura çekimleri ise şöyle oluştu;








İŞİTME ENG. FUTBOL GRUPLARI VE FİKSTÜRÜ