Malatya’da yapılacak olan 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları öncesi Anemon Otelde basın toplantısı yapıldı.

Basın Toplantısına Malatya Valisi Vasip ŞAHİN, Vali Yardımcısı Murat Çağrı ERDİNÇ, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI, Spor Şube Müdürü Ömer DAĞDELEN, 9. Yaz Spor Oyunları Bilgi İşlem Koordinatör Şube Müdürü Murat KILINÇ ve basın mensupları katıldı.

Yapılan basın toplantısında Vali Vasip ŞAHİN 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları hakkında basına bilgiler verdi. Vali Vasip ŞAHİN yaptığı açıklamada ‘’ 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Oyunları, yarın ilimizde başlayacak. 2 Eylül'e kadar spor müsabakaları devam edecek. Bundan amaç; hem bölgedeki şehirlerin yöneticilerin, sporcuların, spor insanlarının bir araya gelmesi hem de ülkemiz spor sektörüne yeni yeni sporcuların kazandırılmasıdır" dedi.

  ŞAHİN, Malatya'da yarın başlayacak olan 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Oyunlarına Ardahan, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van illerinin katıldığını belirterek, "9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Oyunlarını Malatya'da düzenlemekten dolayı mutluyuz. Bu etkinlik 23 şehri kapsıyor. Hem spor altyapımız hem de misafir edebilme kapasitemiz yeterli düzeydedir. Çok daha rahat şartlarda, standartları yüksek spor tesisleriyle hizmet edebiliyor olmak hedefimizdir. Şuan itibariyle yapılacak olan faaliyete ilimiz hazır durumdadır. Buraya gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayacağız. Bunun yanında da en güzel şekilde müsabaka yapmalarına imkan sağlamış olacağız" şeklinde konuştu.

Yarışmaların 12 branşta yapılacağını ifade eden ŞAHİN, "Müsabakalar 8 ayrı tesiste yapılacak. 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Oyunlarına 3 bin kişi katılacak" dedi.

Vali Vasip ŞAHİN’in yaptığı açıklamanın ardından basın mensupları ile karşılıklı soru ve görüşlerini bildirerek basın toplantısı sona erdi.