19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın 101. yılı kutlama programı kapsamında, Kanalboyunda bulunan Atatürk anıtına Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN tarafından çelenk sunumu yapıldı.


Atatürk anıtının önünde gerçekleşen çelenk sunma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından anıta çelenk sunumu ile devam etti. Daha sonra İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan bir konuşma yaptı. KAYHAN '' Geleceğimizin teminatı olan sevgili Gençler, Değerli meslektaşlarım, basınımızın kıymetli temsilcileri ve değerli hazirun. 

19 Mayıs; Bundan tam yüz bir yıl önce, Milletimizin Ya İstiklâl Ya Ölüm parolası ile çıktığı ve sonunu zaferle taçlandırdığı yolculuğun ilk adımıdır. 19 Mayıs; Tarih sahnesinde Milletimizin bir defa daha şaha kalkışıdır. 19 Mayıs; Türk Milletinin azminin ve manevi gücünün ispatıdır. 19 Mayıs; Milli Egemenlik ve Milli İradenin hakimiyet günüdür. 19 Mayıs; Geleceğimizin teminatı olan gençliğimize güvenin sembolüdür. 19 Mayıs ruhu Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ateşini temsil ettiği gibi, bu ülkenin evlatlarının da el ele, gönül gönüle verdiği zaman üstesinden gelemeyeceği hiçbir meselenin olmayacağını anlatmaktadır. 

Değerli Katılımcılar 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 ‘da Samsun'da tutuşturduğu Kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele dolaşmasının ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Mücadelemizin başlangıcının 101.’inci yıl dönümünde, o günkü heyecanı ve coşkuyu yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olmanın önemini içinde olduğumuz şu günlerde daha iyi anlıyoruz. 

Bu yıl kutlu mücadelenin 101. yılında ülkemizin yaşadığı Covid-19 sürecini de göz önünde bulundurarak sosyal mesafe kurallarına uygun bir kutlama programı yapıyoruz. Hafta içi bu kapsamda yapılan birçok etkinlikle halkımıza 19 Mayıs coşkusunu yaşatmaya çalıştık. Malatya Valiliği koordinesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği Gençlik Haftası Programına, Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayıp hafta boyunca yaptığımız çeşitli sosyal ve sportif faaliyetlerle devam ettik. Hafta boyunca gerek il merkezimizde gerekse ilçelerimizde sosyal mesafe kurallarına ve içinde bulunduğumuz sürece uygun etkinlikler yaptık ve bu etkinlikleri il müdürlüğümüz sayfalarından, sosyal medyadan ve birçok platformdan sizlere ulaştırdık. Ülkemizin en kısa zamanda bu süreci atlatmasını ve gençlerimizin sporla buluşmasını diliyoruz. 

Sevgili Gençler 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği Muasır Medeniyetler seviyesine ulaşma hedeflerimiz için durmadan, bıkmadan, usanmadan çalışmalıyız.  Yüz bir yıl önce bu güzel vatanımız için mücadele ederek şehit ve gazi olan ecdadımıza layık olmalıyız. Ecdadımızın mücadelesinden aldığımız bu ilhamı, geleceğimizi inşa etmede rehber edinmeli ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılmalıyız. 

Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve değerli silah arkadaşlarını, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin sosyal mesafeye uyarak kutlayacakları Gençlik Bayramlarını tebrik ederim.  #evdekal, sağlıklı kal, hareketsiz kalma # diyerek gençlerimizi selamlar. Saygılarımı arz ederim'' dedi.