Beydağı Gençlik Merkezi Derneği'nin "Onun Hikayesi" adlı yardım kampanyası kapsamında akülü sandalye dağıtımı Malatya Valimiz Aydın Baruş'unda katılımıyla yapıldı.
Beydağı Gençlik Merkezi Derneği'nin öncülüğünde başlatılan “Onun Hikâyesi Projesi” kapsamında 24 Ocak’ta yaşanan depremden etkilenen engelli vatandaşlarımıza bir nebze mutlu etme yardım kampanyasına 15 adet akülü sandalye ile destek veren Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği'ninde katılımıyla Malatya Beydağı gençlik merkezinde dağıtım töreni düzenlendi.
Vali Aydın Baruş ise yapmış olduğu konuşmasında; “Bugün çok önemli ve bizi sevindiren bir hayır işine vesile olmak üzere burada toplandık. Dün İstiklal Marşı'mızın kabulünün 99. yıl dönümünü kutlamıştık. İstiklal Marşı'nı merhum Mehmet Akif’e yazdıran ruh büyük Türk milletinin burada da bir örneğini gördüğümüz birlik ve beraberlik ruhudur. Anadolu asırlar boyunca dünyanın dört bir tarafından gelen soydaşlarına, dindaşlarına ve mazlum insanlara kucak açmış bir yurttur. Osmanlı Devleti’nin gerileme safhasında ve bazı savaşları kaybetmesinden sonra topraklarında yaşayan çok sayıda soydaşımız, dindaşımız Anadolu’yu ana kucağı olarak görerek bu topraklara göç etmiştir. İşte İstiklal Marşı'nı merhum Mehmet Akif'e yazdıran bu Anadolu'da yaşayan kültürler mozaiğidir. Arnavut’undan tutun Boşnak’ına, Muhacirine, Kafkasya'dan gelen göçmenlerine, Laz’ına, Çerkez’ine, Türk’üne Kürt’üne kadar bu millet birlik ve beraberlik halinde topraklarını düşmanlara karşı korumayı başarmış ve o günden bugüne de sadece kendi topraklarında yaşayanlar için değil dünyanın dört bir tarafında yaşayan insanlar için umut kaynağı olmuş bir millettir. Anadolu'nun bir yerinde veya topraklarımız dışında da olsa mağduriyet içerisinde olan bir kardeşimiz olduğunda bizim yüreğimiz sızlar. Rumeli'den gelen kardeşlerimiz de işte bu duyarlılıkla hareket ederek 70 yıl önce kurmuş oldukları Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği faaliyetleri kapsamında 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depreminde Malatyalı kardeşlerinin acısını duydular, yüreklerinde hissettiler. Bu depremi yaşayan engelsiz kardeşlerimiz de bu olumsuz havadan kurtulmak için çaba sarf ediyorlar. Aslında onlar hayatımızın ayrılmaz birer parçası, aile ferdimiz, kardeşimiz, ablamız, abimiz, evladımız bu toplumun mutlu olarak yaşaması için aslında bizlere güç veren insanlar. Biz onların yüzünde gülümsemeyi gördüğümüz zaman kendimizi mutlu hissediyoruz. Onların mutsuz olduğunu gördüğümüz de bizim de yüzümüz asılıyor. Bugün Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin kardeşlerimize getirmiş olduğu akülü sandalyeleri dağıtmak için buradayız. Hakikaten dernek üyelerimizin bu vicdan borcunu hissetmeleri bizleri çok duygulandırdı. Kendilerine çok çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki faaliyetlerinde de üstün başarılar diliyoruz. Büyük bir millet olduğumuzu bizlere Malatyalı kardeşlerine tekrar hissettirdiler. Ben burada bulunan tüm kardeşlerime hayat yolunda başarılar diliyorum. Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmeyelim, yüzümüzdeki gülümsemeyi hiçbir zaman kaybetmeyelim. Biz birlik ve beraberlik halinde olduğumuz müddetçe de ülkemiz insanı daha mutlu, daha güler yüzlü yaşamaya devam edebilecektir. Buraya iştirak eden Tüm kardeşlerimiz tekrar teşekkür ediyorum hepinize sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum “ diyerek sözlerini tamamladı.
Vali Aydın Baruş engelli vatandaşlarımızın yüzlerini güldüren bu organizasyona katkı sağlayan Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği ile Beydağı Gençlik Merkezi Derneği'ne plaket takdim ederek çok teşekkür etti.
Törende Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışanı İlhan Topal’ın İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’e ait “Şehitler” isimli şiirini okumasının ardından akülü sandalye dağıtımına geçildi. Vali Aydın Baruş engelli vatandaşlarımızın yüzlerini güldüren bu organizasyona katkı sağlayan Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği ile Beydağı Gençlik ve Spor Kulübü Derneğine plaket takdim ederek çok teşekkür etti.
Hediye törenine Vali Aydın Baruş’un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan,  Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Perihan Kılıç ve Dernek Üyeleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut, İşkur Müdür Vahap Toman, Beydağı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve engelli aileleri katıldı.