Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından 7-13 Ekim tarihleri arasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası sona erdi.

Merkez Spor Salonunda gerçekleşen Ödül Törenine MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, Tesisler Şube Müdürü Ahmet Yücel, antrenörler, il temsilcileri, sporcular ve sporcu velileri katıldı. Seremoni öncesi Malatya Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanlığınca ‘’ Barış Pınarı Harekatında Kahraman Ordumuzun Yanındayız ‘’ yazılı pankart açılarak Mehmetçiğe destek verildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından bir konuşma yapan Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen ‘’ 07 Ekim de başlatmış olduğumuz Amatör Spor Haftası müsabakaları bir hafta boyunca 12 branşta müsabakalar yapıldı. Birazdan Müsabakalar sonunda dereceye girenlerin ödüllerini vereceğiz. Ayrıca sporun enleri kapsamında da bir çok plaket ve ödüller vereceğiz. Bu müsabakaların amacı Türk sporuna katkıda bulunmak değişik branşlarda özellikle olimpik branşlarda Spor ’un alt yapısını güçlendirmek amacını taşımaktaydı. Ne kadar çok müsabaka o kadar çok tecrübe, o kadar çok başarı demektir. Bu bakımdan amatör spor haftası kapsamında da birçok tecrübe kazanmış olduk. Dereceye giren giremeyen bu müsabakalara katılan tüm sporcularımı antrenörlerimizi ve bizlerden desteğini esirgemeyen Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığını tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum’’ dedi.

Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen’in konuşmasından sonra Atletizm, Badminton, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Masa Tenisi, Satranç, Tenis, Futbol, Okçuluk, Özel Sporcular Atletizm Ve Özel Sporcular Bowling müsabakalarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Daha Sonra Hatıra Fotoğrafı çekilerek düzenlenen Amatör Spor Haftası Kapanış ve Ödül Töreni sona erdi.