Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, ‘‘Gençlik Şühedanın İzinde’’ sloganıyla 81 ilde düzenlediği “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı’’ ilimizde gerçekleştirildi.

Sarıkamış Harekatı’nın 104.yıl dönümünde düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı" Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü içinde bulunan yürüyüş yolu alanında yapıldı. Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına Vali Aydın BARUŞ, Vali Yardımcısı Abdul Kadir DURAN, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet ÇINAR, Emniyet Müdürü Dr. Ömer  URHAL, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal NOYAN, İl Müftüsü Yardımcı Hacı Mustafa KILINÇ,  daire müdürleri, şube müdürleri, sivil toplum kuruluşları, izciler, gençlik merkezlerimizin üye gençleri,  antrenörler, sporcular, sporcu velileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yaklaşık iki bin kişinin katılımı eşliğinde tekbirlerle, sloganlarla ve Türk Bayrakları ile yapılan yürüyüş büyük bir coşku ile tamamlandı. Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü toplanma alanında Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunmasının ardından Şehitlerimizin anısına Arif APAK Hocamız Kur’an-ı kerim tilaveti okudu. Daha sonra  Malatya Valisi Aydın BARUŞ bir konuşma yaptı ‘’ Çok Değerli Malatyalılar, Sevgili Gençlerimiz bugün tam 104 yıl önce 1. Dünya savaşında Rusların memleketimizin işgalini önlemek için kışın dondurucu soğuğunda Allah-u Ekber dağlarında yürüyerek vatan diyerek millet diyerek canını -30 derecelerde teslim eden aziz sarıkamış şehitlerimizi anmak üzere bugün bu yürüyüşü tertip ettik. Arkamda gördüğünüz pankartta Gençlik ve Spor bakanlığımızın Gençlik Şühedanın izinde sloganı var, biz buraya katılan gençlerimizle gurur duyuyoruz. Şühedanın temsil ettiği ruhu ve onların göstermiş olduğu istikameti kavrayan gençlere ne mutlu. Bu vesileyle aziz Şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyoruz. Allah ruhlarını şad etsin. Değerli misafirler bizim için Türk milleti olarak vazgeçilmez değerler vardır. Millet olmamız için bu değerlere tarihimiz boyunca canımızla sahip çıktık çıkmaya da devam ediyoruz. Bu değerlerin başında vatan gelir. Vatan kuru bir toprak parçası değildir. Vatan gerektiğinde uğurunda canınızı kanınızı vermeye hazır olduğunuz topraktır. Vatan her bir karışını kanımızla suladığınız ve her bir karışına canımız kadar değer verdiğiniz topraktır.

Tarih boyunca Türk milleti bu aziz vatan topraklarını korumak için büyük uğraş vermiştir. Vatanımızın her bir karışı bizim için değerlidir. Bu toprakların üzerinde yetişen ağaçları gördüğünüz de karların üzerinde açan çiçekleri gördüğünüzde Şehitlerimizi hatırlayın, onların kanlarını hatırlayın. Aziz Ayyıldızlı Bayrağımızı gördüğünüzde Sarıkamış da Çanakkale de şehitlerimizi hatırlayın ve unutmayın ki bağımsızlığına vatanına sahip çıkmayan milletler bir gün başkalarının esareti altında kalmaya mahkûmdur. Aziz şehitlerimiz bizlere teslim ettiğiniz bu vatanı şerefimizle, namusumuzla kıyamete kadar başımızın üstünde taşımaya devam edeceğiz. Ruhunuz şad olsun Allah sizlerden razı olsun, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.‘’dedi. 

Daha sonra İl Müftüsü Yardımcı Hacı Mustafa KILINÇ başta Sarıkamış Şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimiz için dua etti. İl Müftü yardımcımızın duasının ardından. Gençlik Merkezimizin Gönüllü Üye Gencimiz Aslıhan ATALAN’ın ‘’ Beyaz Ölüm’’ şiirini okudu. Törenin ardından Programa katılanlara çorba, ekmek ve su ikramında bulunuldu. Valimiz Aydın BARUŞ gençlere kendi elleriyle çorba ikramı yaptı ve Sarıkamış Harekatı’nın 104.yıl dönümünde düzenlenen etkinlik sona erdi.