Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun 2018 yılı faaliyet programında yer alan, 08 – 12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan B1 Erkekler 2. Lige Yükselme Müsabakaları Malatya'da Başladı.

Yeşiltepe Ampute sentetik sahada başlayan yükselme grubu maçlarına Çanakkale, Zonguldak, Aksaray, Eskişehir, Diyarbakır, Elazığ ve Gaziantep İllerinden birer, İstanbul’dan iki toplam 9 takım katıldı. Beş gün sürecek olan müsabakalarda 2 takım önümüzdeki sezon 2,inci ligde mücadele etme hakkını elde etmiş olacaktır. 

Müsabakaların açılış ve başlama vuruşunu yapmak üzere Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat , Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan hazır bulundu. Açılış töreninde konuşan Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI ‘’Turnuvaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diliyoruz hepsine müsabakalardan sonra evlerine yuvalarına kavuşmaları için dua ediyoruz’. Ayrıca Müsabakaya ve ilimize Engelli Gruplarına sürekli destek olan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur POLAT beye ’de teşekkür ediyorum ’ dedi. 

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan ‘’Malatya'da B1 Avrupa şampiyonluğu olan  branşımız Bu branşta olimpiyatlarda altın madalya, Avrupa şampiyonluğu, farklı branşlarda Avrupa şampiyonu ve dünya üçüncüsü olduk. Malatya Görme Engelliler Federasyonu için  önemli bir ilimiz bu konuda Malatya'yı çok önemsiyoruz her türlü desteği bizlere sağlayan yetkililere teşekkür ediyorum centilmence sorunsuzca bu ligi bitireceğimizi düşünüyorum katılan takımlara başarılar diliyorum’’ dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise ‘’Malatya olarak tüm engellilere çok önem veriyoruz onları önemsiyoruz, gerek görme, fiziksel, down sendromu gerek otizmli çocuklarımızla bunların hepsiyle belediye olarak onların emrinde hizmetinde oluyoruz şunu hiçbirimizin unutmaması gerek engelli değilsek biraz sonra engelli olmayacağımıza gelmiyor bu yüzden biz toplumumuzu Malatya'mızı  engelsiz şehir yapmalıyız engelsiz bir ortama taşımalıyız buda bizim temel görevimiz başarılarınızın devamını diliyorum’’ dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur POLAT konuşmasının ardından müsabakanın başlama vuruşunu yaptı ve müsabakalar başladı.