İlimiz Atletizm sporcusu Özgür TOPSAKAL Macaristan’ın Györ kentindeki düzenlenen Avrupa U18 Atletizm Şampiyonası’nda 10 bin metre erkekler yürüyüşünde bronz madalya kazandı. Türk milli takımıyla Macaristan’ın Györ kentindeki düzenlenen Avrupa U18 Atletizm Şampiyonası’nda mücadele eden Özgür TOPSAKAL, 10 bin metre pist yürüyüşünde ülkemize bronz madalya kazandırdı.

Alınan bu başarıdan dolayı Özgür TOPSAKAL ve Atletizm İl Temsilcisi Mahmut ALUÇLUER ile birlikte Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ziyarette bulundu. İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI Özgür TOPSAKAL ve Atletizm İl Temsilcisi Mahmut ALUÇLUER’i makamında ağırladı.

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI ‘’ Özgür TOPSAKAL’ın Avrupa U18 Atletizm Şampiyonası’nda  çok önemli bir derece elde etmesi gurur verici bir tablodur. Ancak bu derece sürpriz değildir. Zira hem Özgür hem de diğer yürüyüşçü atletlerimiz uzun ve azimli bir çalışma programı uygulayarak yılmadan çalışmalarını antrenörlerimiz kontrolünde sürdürmekte idiler. Ben bu başarıdan dolayı başta sporcumuzu ve antrenörlerini kutluyorum. İşte azmin zaferi diyorum. Yaş itibariyle gençler kategorisinde olması gelecek yıllarda daha çok uluslararası müsabakalarda madalyalar getireceğinin göstergesidir. Böyle bir sporcunun ilimizde yetişip Avrupa Şampiyonasında üçüncülük gibi bir derece elde etmesi bizleri çok sevindirdi’’ dedi.

Atletizm İl Temsilcisi Mahmut ALUÇLUER ise ‘’ İl Müdürümüzün de dediği Bu başarılarının arkasında yıllardır disiplinli ve özverili çalışmalar var. Bu başarıları almamızda bize İl Müdürlüğünün de bir çok emeği var. Bize verdikleri destekten dolayı Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI’ya teşekkür ediyorum’’ dedi.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI daha sonra Avrupa U18 Atletizm Şampiyonası’nda dereceye giren Özgür TOPSAKAL’a çeşitli sportif hediyeler verdi.