Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Amatör Spor Haftası’ Malatya’da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) tarafından gerçekleştirilen organizasyonun sonunda buğun yapılan kapanış töreni yapıldı.  

Atatürk Spor Salonu’na yapılan ödül töreninde ‘‘Amatör Spor Haftası boyunca yapılan Atletizm, Basketbol, Badminton, Güreş, Futsal, Hentbol, Masa Tenisi, Okçuluk, Satranç, Tenis, Voleybol, Yüzme, Özel Sporcular Bowling müsabakalarında dereceye giren sporculara  ve Sporun enlerine kupa ve madalyaları verildi.

Ödül törenine  Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Seyfullah Özdemir, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, antrenörler, sporcular ve sporcu aileleri katıldı.

MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir ‘’ Sayın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürüm, Spor Şube Müdürüm, Değerli İl temsilcilerim, sporcu kardeşlerim ve veliler 2017 Amatör Spor haftasında yapmış olduğunuz faaliyetlerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir organizasyon oldu. Sayın il Müdürümüzün çok büyük destek verdiği amatöre bugün burada onların karşılığı olarak madalyalarınız ve kupalarınız verilecektir. Ben bu şampiyonalarda başarı gösteren sporcu kardeşlerimiz tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum‘’ dedi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı ‘’ 09 Ekim de başlatmış olduğumuz Amatör Spor Haftası müsabakaları bir hafta boyunca tabiri caizse kıran kırana devam etti. Müsabakalar sonunda dereceye girenlerin ödüllerini vereceğiz. Ayrıca sporun enleri kapsamında da bir çok plaket ve ödüller vereceğiz. Bu müsabakaların amacı Türk sporuna katkıda bulunmak değişik branşlarda özellikle olimpik branşlarda Spor ’un alt yapısını güçlendirmek amacını taşımaktaydı. Amatör spor haftası, Cumhuriyet Kupası, Bahar Kupası birçok isim altında birçok müsabakayı daha gerçekleştireceğiz. Biliyoruz ki ne kadar çok müsabaka o kadar çok tecrübe, o kadar çok başarı demektir. Bu bakımdan amatör spor haftası kapsamında da birçok tecrübe kazanmış olduk. Dereceye giren giremeyen bu müsabakalara katılan tüm sporcularımı antrenörlerimi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum ‘’ dedi.

Daha sonra sonra ödül törenine geçildi. Sporun enleri ödüllerini ‘da aldı.

Daha Sonra Özel Sporcular ile birlikte toplu fotoğraf çekimi ile kapanış töreni sona erdi.