2021-2022 ANADOLU YILDIZLAR LİGİ TENİS SPOR DALI TALİMATI

14.03.2022

21-25 MART TARİHLERİ ARASINDA ALTIKULAÇ TENİS AKADEMİ KULÜBÜ TENİS KORTLARINDA YAPILACAK OLAN, ANALİG İL SEÇMESİ "2021-2022 ANADOLU YILDIZLAR LİGİ TENİS SPOR DALI TALİMATI"

14.03.2022

21-25 Mart tarihleri arasında Altıkulaç Tenis Akademi Kulübü Tenis Kortlarında yapılacak olan, Analig İl Seçmesi "2021-2022 ANADOLU YILDIZLAR LİGİ TENİS SPOR DALI TALİMATI" yayımlandı.

İLETİŞİM:05459586444    Vural Toptaş  İl Temsilcisi

 2021-2022 ANADOLU YILDIZLAR LİGİ TENİS SPOR DALI TALİMATI

1. Yarışmalar; ANALİG Uygulama Talimatına, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce öngörülen hükümlere, uluslararası oyun kuralları ve yarışma talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.
2. Yarışmalar;
a. Grup, çeyrek final, yarı final ve Türkiye birinciliği kademelerinde, kız ve erkek il karmaları arasında ayrı ayrı yapılacaktır.
b. Grup, çeyrek final, yarı final ve Türkiye birinciliği yarışmalarına ait duyurular ve katılımcı listeleri Genel Müdürlüğümüzce belirlenen ve ilan edilen takvim doğrultusunda analig.gsb.gov.tr adresinden yayımlanacaktır.
c. Federasyonca düzenlenen Türkiye şampiyonaları 2020–2021 sezonlarında ilk 4 dereceye giren sporcular, 2021–2022 sezonu ANALİG il karmalarında yer alamazlar.
3. Doğum tarihleri: 
Yaş Kategorisi 2007 – 2008 – 2009
4. Grup, çeyrek final, yarı final ve Türkiye birinciliği yarışmalarına katılacak kız ve erkek takımları ayrı ayrı olmak üzere en az 2, en fazla 5 (4 asil + 1 yedek) sporcudan oluşur. Spor kafileleri, “Spor Kafileleri Seyahat Yönergesi” gereğince oluşturulacaktır.
5. İl Dışı Çıkış Olur’unda; 3’üncü maddede belirtilen sporcu ve Spor Kafileleri Seyahat Yönergesinde yer alan idareci - çalıştırıcı sayısından fazla kişi yer alamaz.
6. Mali konularla ilgili hususlarda, ANALİG Uygulama Talimatının 17’nci maddesine göre işlem yapılır.
7. Genel Müdürlük ve Tertip Komitelerinin Yetkileri:
a. Genel Müdürlük gerekli gördüğü takdirde, spor dalı talimatı ve yarışmalara dair diğer hususları değiştirmede yetkilidir.
b. Tertip komiteleri, yarışmalar öncesinde düzenlenecek teknik toplantıda Genel Müdürlük tarafından yayımlanan spor dalı talimatı ve yarışmalara dair diğer hususları dikkate alarak, müsabaka programını belirlemek ve uygulamakla yetkilidir.
8. Yarışma alanına, sporcu ve çalıştırıcıdan başkasının girmesine izin verilmeyecektir.
TEKNİK AÇIKLAMALAR:
9. Müsabakalar kız ve erkek takımları olmak üzere ayrı ayrı oynanacaktır.
10. Kızlar ve erkekler yarışmalarında; her bir kategoride bir çiftler maçı ve iki tekler maçı olacaktır.
11. Müsabakalarda sırasıyla 2 nolu tekler, 1 nolu tekler ve çiftler olarak oynanacaktır.
12. Bir oyuncu en fazla iki kategoride (bir çift - bir de tek) oynayabilecektir.
13. Oyun sistemi; müsabakalar karar puanlı iki set üzerinden oynanacak olup galip takım kazanılmış iki set üzerinden belirlenecektir. Bir set 6 oyundan oluşur. 6-6 beraberlik durumunda 7 puanlık tie-break oynanacaktır. Setlerde 1-1 beraberlik olması durumunda kazanan takımı belirlemek için üçüncü set yerine 10 puanlık maç tie-break oynanacaktır.
14. Top oyunda iken kaptan/ antrenör taktik vermeyecektir,  oyuna müdahale etmeyecektir. Saha değişimlerinde (tie-break oynanırken hariç antrenör /kaptan taktik verebilir. Antrenörler; spor kıyafeti ile sahaya girebileceklerdir.
15. Averaj; grup yarışmalarında kazanılan maçların eşit olması durumunda ikili averajda; iki takımın birbiri ile oynadığı maça bakılır (yenmiş olan takım bir üst tura çıkar). Üç veya daha fazla takımın puanlarının eşit olması durumunda, eşitlik olan takımlar arasındaki maç averajlarına bakılır. Maç averajlarının eşitliği halinde takımlar arasındaki "kazanılan ve kaybedilen setlerin averajına; eşitlik durumunun devamında ise, bu takımlar arasındaki müsabakalardan elde edilen oyun averajına bakılarak sıralama belirlenir. Eşitlik bozulmaz ise eşit takımlar arasında ki sıralama kura ile belirlenir.
16. Anons yapıldıktan sonra oyuncular 15 dakika içinde sahada bulunacak, 15 dakika içinde sahada yerini almayan sporcu 6-0/6-0 mağlup ilan edilecektir. Yarışma öncesinde 5 dakika ısınma verilecektir.
17. Maç içinde oyuncunun çekilmesi sonucu yarım kalan maçlar, oyuncunun çekildiği andan sonra tüm oyunları rakibi kazanmış olarak tescil edilir.  Oyuncu maç esnasında diskalifiye edilirse, o andaki skor ne olursa olsun sonuç aleyhine 6/0-6/0 tescil edilir.
18. Maçlar müteakiben oynanacak olup tekler ve çiftler maçları arasında en az 30 dakika dinlenme verilecektir.
19. Tüm takım kaptanları ilan edilen müsabaka saatinden en az 30 dk önce o günkü maç listelerini Turnuva Denetçisi veya Başhakeme teslim etmek zorundadır. Listelere itiraz edilmesi durumunda, Turnuva Denetçisi gelen itirazları kontrol eder ve son kararı verir. Her iki takımın listesi kesinleşmedikçe Turnuva Denetçisi veya Başhakem takım listesini diğer takım kaptanına vermeyecektir. Çiftler maçı başlamadan 15 dakika önceye kadar çiftler maçını oynayacak oyuncularda değişiklik yapılabilir.
20. Herhangi bir kural ihlali durumunda takım kaptanı itirazını yazılı/sözlü olarak Turnuva Denetçisine veya Başhakeme yapar. Turnuva Denetçisinin kararı kesin ve nihaidir.