19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Sümer Park’ta yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenine; Malatya Valisi Ersin YAZICI, Malatya 2. Ordu Kur. Bşk. ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay ALTUĞ, Malatya Büyük Şehir Belediye Başkanı Sami Er, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet KIZILAY, Vali Yardımcıları, İl Müdürleri, askeri erkan, diğer protokol üyeleri, sporcular, sporcu velileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir KAYHAN bir konuşma yaptı. KAYHAN ‘’  Sayın Valim, Sayın Vekilim, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Protokolümüzün kıymetli üyeleri, geleceğimizin teminatı olan sevgili gençler, değerli meslektaşlarım, basınımızın kıymetli temsilcileri ve değerli hazirun.

19 Mayıs 1919’da milletimizin “Ya İstiklâl Ya Ölüm” parolası ile çıktığı ve sonunu zaferle taçlandırdığı istiklal mücadelemizin ilk adımının 105. yıl dönümünü kutluyoruz. 19 Mayıs; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Anadolu’da topyekûn bir milli mücadele ruhunu ve iradesini harekete geçirmek için İstanbul’dan Bandırma Gemisi ile Samsun’a ayak bastığı tarihin adıdır. 19 Mayıs; Milli Egemenlik ve Milli İradenin hâkimiyet günüdür. 19 Mayıs; Geleceğimizin teminatı gençliğimize güvenin sembolüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919‘da Samsun'da tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 105’inci yıldönümünde, o günkü heyecanı, bugünde aynı şekilde yaşıyoruz.

Sevgili Gençler,

Unutulmamalıdır ki, 19 Mayıs sadece bir tarih değil, bir milletin dirilişinin ve bir ulusun umutlarının simgesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği ve Cumhurbaşkanımızın da Recep Tayip ERDOĞAN’ında sürekli gençlerimize hatırlattığı muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedeflerimiz için durmadan, bıkmadan, usanmadan çalışmalıyız. 105 yıl önce bu güzel vatanımız için mücadele ederek şehit ve gazi olan ecdadımıza layık olmalıyız. Ecdadımızın mücadelesinden aldığımız bu ilhamı, geleceğimizi inşa etmede rehber edinmeli ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılmalıyız.

Kıymetli Gençler,

Her alanda yerli ve milli atılımlarla ülkemizi layık olduğu seviyelere çıkaracak motivasyonun kaynağı, milli mücadele ruhumuzdur. Hedefimiz bilimde, sanatta, sporda ve hayatın her alanında daha güçlü ve daha mutlu bir Türkiye'dir. Bu hedefe yürürken en büyük gücümüz ve güvencemiz siz değerli gençlerimizdir. Bu tarihi gün, aynı zamanda, geleceğimizin güvencesi olan sizlerin; akıl, duygu, sağduyu ve fedakârlıkla istikbalimize sahip çıkma sorumluluğunu aldığınız gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; “Biz, her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır, geleceğin ümidi, ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.” Evet, bütün ümidimiz siz kıymetli gençlerimizdedir.

Sevgili Gençler,

Malatya Valiliği koordinesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün organize ettiği 15-20 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Programına, Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayıp hafta boyunca yaptığımız çeşitli sosyal ve sportif faaliyetlerle devam edeceğiz. Gerek il merkezimizde gerekse ilçelerimizde çeşitli etkinlikler yaptık ve bu etkinlikleri il müdürlüğümüz resmi hesaplarında ve basın yayın organlarından sizlere ulaştırıyoruz. Bu etkinliklerimizle şehrimize 19 Mayıs coşkusunu en güzel şekilde yaşatmaya çalışıyoruz. Bu şuurla, gençlerimizin çağın gerektirdiği şekilde donanımlı, sağlıklı, ahlâklı, erdemli, manevî ve kültürel değerlerimizi sahiplenen; kendine, ülkesine ve insanlığa karşı sorumluluklarının farkında olan ufku açık bireyler olarak ilerlemeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve değerli silah arkadaşlarını, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.  ‘’ dedi.

İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN’nın konuşmasından sonra Halk Oyunları gösterisi, Jimnastik, Güreş, Taekwondo, Kick-Boks,Wushu Muay Thai gösterileri, Müzik dinletisi yapıldı. Daha sonra Gençlik Haftası boyunca yapılan müsabakalarda dereceye giren sporculara ödüllerini Malatya Valisi Ersin YAZICI ve protokol üyeleri tarafından verilerek, kutlama töreni sona erdi.