GENÇLİK HAFTASI BAŞLADI

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında her yıl düzenlenen Gençlik Haftası açılışı, İl Müdürümüz Ebu Bekir KAYHAN' ın Atatürk Yeni Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

 

Törene İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN, Şube ve Gençlik Merkezleri Müdürleri, Antrenörler, Gençlik Liderleri, Sporcular katıldı.

 

Atatürk anıtının önünde gerçekleşen çelenk sunma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından anıta çelenk sunumu ile devam etti. Daha sonra İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan bir konuşma yaptı. KAYHAN ‘’ Geleceğimizin teminatı olan sevgili gençler, değerli meslektaşlarım, basınımızın kıymetli temsilcileri ve değerli katılımcılar.

 

Her yıl 15–21 Mayıs tarihleri arasında ülkemizde büyük bir coşkuyla kutlanan, Gençlik Haftası, Malatya Valiliği koordinesinde bugün itibariyle ilimizde başlamıştır. Hafta boyunca yapılacak olan sportif müsabakalarla, gençlik merkezlerimizdeki etkinliklerle, konserlerimizle, sergilerimizle, şölen havasında hafta boyunca devam edecektir.
Gençlik Haftasında bu yıl birbirinden farklı ve eğlenceli sportif ve kültürel etkinliklerimiz olacaktır. Sevgili Gençler; Sporda, sanatta, bilimde, teknolojide, ekonomide, ahlakta ve insanlıkta örnek bir toplum olma hedefimize ulaşmak için her koşulda yılmadan yolumuza devam etmeliyiz.

Spora sürekli yatırım yapan bir devletimiz, Cumhurbaşkanımız, bakanlığımız ve Bakanımız var. Malatya’mızda son yıllarda büyük yurt ve spor tesisleri yapıldı, gençlik merkezleri yapıldı. 

Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza, Bakanlığımıza, siz değerli gençlerimizin barınmadan, spora, sanata, kültüre ulaşmasına katkılarından dolayı teşekkür ederim. Gençliğe hizmet etmek adına yapılan bu tesisler sizlerle daha da anlam kazanacak.
Milli Mücadelenin 105. Yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve değerli silah arkadaşlarını, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.
Bu hafta boyunca yapılacak sportif faaliyetlerin dostluk ve centilmenlik çerçevesinde geçmesini diliyor, Gençlerimizin Gençlik Haftasını tebrik ediyorum’’ dedi.