Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen Kale İlçemizde bulunan Kale Gençlik Merkezinin temeli atıldı. Temel atma törenine AK Parti Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, Hakan Kahtalı, Ak Parti İl Başkanı İhsan Koca, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, Kale Kaymakamı Abdul Selam Bıçak, Kale Belediye Başkanı Murat Koca, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Açılış törenin de bir konuşma yapan Ak Parti Milletvekili Hakan Kahtalı ‘’Kale’de bugün güzel ve önemli bir yatırım yapmak için buradayız. Kale ilçemiz son iki yılda çok büyük hizmetler aldı. Bilindiği gibi bir deprem yaşandı ve depremin ardından da Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın buraya defalarca gelerek, buradaki mağdur olan kardeşlerimizin mağduriyetinin giderilmesi için AFAD konutlarını inşa etti. Bu Kale ilçemiz için büyük bir ihtiyaçtı. Kale ilçemizin bir ilçe merkezi yoktu. Bugün geldiğimiz noktada Kaymakamlık binamızın yanında büyük bir Cuma Mescidimiz var. Hemen onun arkasına şimdi 1376 metrekare alan içerisine, 3 katlı Gençlik Merkezini yapıyoruz. Bu konuda başta Murat Koca Başkanımıza, İl Başkanımıza, Millet Vekillerimize ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Kale ilçemize buna benzer hizmetleri kazandırmaya devam edeceğiz. Saygılar sunuyorum’’ dedi.

Milletvekili Bülent Tüfenkci ise, güzel bir günde hayırlı bir işin yapıldığını belirterek, "Yakın zamanda inşallah belediye binasının da temelini atarız. Gençlik ve Spor Bakanımız. ilimizin birçok ilçesine ve mahallesine gençlik merkezi kazandırdı. Yarınlarımız olan gençlerimizin başta spor ve mesleki gelişimleri olmak üzere her alanda faydalı olacak merkezin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Kale Belediye Başkanı Murat Koca da ilçeye son dönemde çok önemli yatırımlar yapıldığını, ilçe sınırlarında bulunan yeni Kömürhan Köprüsü'nün yapılmasının ve TOKİ konutlarının örnek olduğunu dile getirdi.

Kale Gençlik Merkezinin de gençlerin birçok alanda faaliyet göstereceği ve sosyal yönden birçok ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir merkez olacağını belirten Murat Koca, hizmetler ve yatırımlara desteği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlara ve milletvekillerine teşekkür etti.

AK Parti İl Başkanı İhsan Koca da Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Malatya ve Kale ilçesinde de yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini, Kale ilçesinin daha güzel hizmetlere laik olduğunu ve temeli atılan bu merkezin gençlere ve Kale halkına hayırlı olmasını diledi.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan ise ‘’ Gençlerimizin serbest zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak, gençleri sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlere yönlendirmek gençlerin kişisel, sosyal ve ruhsal gelişimine katkıda bulunmak,  gençlere rehberlik ve danışmanlık yapmak,  gençleri zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirmek ve gençlerin çeşitli aktiviteler içinde yer alarak sosyal beceriler kazanabilmesi ve paylaşımlarda bulunabilmeleri amacıyla yapılacak olan Kale Gençlik Merkezi yaklaşık 2.088. 352 TL maliyetiyle 1376 metrekare alana yapılacaktır. Modern mimarisiyle Kale’li gençlerimizin her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde dizayn edilen içerisinde atölyeler, konferans salonları, kütüphane v.s gibi çok donanımlı olan tesis bitince Kale ilçemizdeki gençlerimize hizmet verecektir. Kale halkımız adına Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Sayın İhsan Selim Baydaş’a destekleri ve yardımlarından dolayı hassaten teşekkür ederim. Hayırlı Olsun’’ dedi.