Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından organize edilen, İl Müdürlüğümüzce düzenlenen Avrupa Spor Haftası ilimizde doldu dolu geçti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan ‘’Avrupa Spor Haftası her yıl geleneksel olarak 23-30 Eylül tarihleri arasında, tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak kutlanan çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini arttıran önemli bir projedir. 

İlimizde de Avrupa Spor Haftası korona virüs pandemisine rağmen coşkulu geçti. 23 Eylül Çarşamba günü Yeşiltepe 1 nolu stadyumda yapılan açılış töreninde Cimnastik, Masa Tenisi, Bisiklet, Tekvando Poomse, Karate Kata, Futbol Penaltı Atışları, Dart, Atletizm Parkur gibi spor branşlarının gösterileri yapıldı. Daha sonra hafta boyunca şehrimizin kültürel ve turizm değerlerinin yüksek olan Aslantepe Höyüğü, Levent Vadisi, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayında yine Masa Tenisi, Bisiklet, Atletizm, Eskrim sporcularımızın gösterileriyle spor kültürünün tabana yaymak, Dijital medyayı etkin kullanarak spor branşlarının bilinirliğini arttırmak,  fiziksel faaliyetler gibi konular hakkında bilgi ve farkındalığı artırmak amaçlı dolu dolu enerjisi yüksek spor dolu bir hafta olarak kutlandı. Bu hafta boyunca etkinliklere katkı sunan başta sporcularımızı antrenörlerimizi ve destek olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür eder, tüm vatandaşlarımıza spor dolu sağlıklı bir ömür dilerim’’ dedi.