Malatya'daki toplu açılış töreninde binlerce vatandaşa seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütleri ve ekonomik tehditlerle yürütülen saldırılara rağmen Türkiye'nin güçlendiğini söyledi.4. defa Malatya'ya geldiğini hatırlatan Erdoğan, toplam 375 milyon TL'lik kamu yatırımı ve yerel yönetimler hizmetlerinin açılışını yaptığını kaydetti. Açılışı yapılan eserler arasında Malatya'nın yeni stadı olduğunu da kaydeden Erdoğan, stat tribünlerinin doldurulması için çağrıda bulundu.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Açılış yaptığımız tesisler arasında bulunan 120 milyonluk yatırım olan 27 bin seyirci kapasiteli stadyumun da bugün açılışını yapıyoruz. Ama size 27 bin kişilik stadı bugün açıyoruz. Stat boş kalırsa yandınız. Ondan sonra kapıyı kilitleriz. Dolduracaksınız ve Malatya'yı şanına yakışır yere taşıyacaksınız. Bu stadyum, Malatya'ya yakışan bir eser oldu. Oyunuyla, Malatyalıların koltukları doldurmak suretiyle bu stadın hakkınızı vereceğinize inanıyoruz. Şehrin takımına sahip çıkması, takımında şehre layık olmak için canla, başla çalışması gerekiyor."


Konuşmasının ardından yatırım ve hizmetlerin toplu açılış törenine geçildi. Malatya'nın yeni stadı önünde oluşturulan ikinci bir noktaya da bağlanıldığı stadın kurdelesi, Gençlik ve Spor  Bakanı Osman Aşkın Bak, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı M. Ergün Turan, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, TFF Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi. Ardından ise tüm eserlerin toplu açılışı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından yapıldı. Bakan Osman Aşkın Bak, stadyumun inşasında emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, Malatyaspor'a yeni sezonda başarılar diledi.