Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünün koordinasyonu ile 81 ilimizde eş zamanlı olarak başlayan İl Spor Merkezleri'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen il spor merkezleri açılış töreni Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Açılış törenine Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI, Spor Şube Müdürü Ömer DAĞDELEN, Okul Sporları Şube Müdürü Dr. Murat KILINÇ, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Memnune DENİZHAN, antrenörler, sporcular ve sporcuların aileleri katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI " Spor Genel Müdürlüğünün 79. Kuruluş yıl dönümü olan 29 Haziran aynı zamanda İl Spor Merkezleri'nin açılışına denk getirilmiştir. Spor disiplin, yaşam tarzıdır. En büyük yararı sağlıklı yaşam, disiplin ve sosyalleşmektir. Bütün branşlarımızı çocuk ve gençlerimizin hizmetine açtık. 40 branşta tesislerimizde antrenörlerimizin idaresinde yaz spor okullarında halkımızın hizmetindedir. İl Spor Merkezlerinin mantalitesi birkaç amaca dayanmaktadır. Birincisi okulların kapanmasının ardından öğrencilerin boş vakitlerini spor yaparak değerlendirmeleridir. İkincisi çocuklarımızın, spor disiplinine alışarak bundan sonraki hayatlarında sevdikleri bir branşta güzel bir hobi sahibi olmalarını sağlamaktır. Üçüncüsü bizim kendi amacımız var. Bizim amacımızda yetenekli çocuklarımızı, yetenekli oldukları branşa yönlendirerek, eğitmek ve milli takıma kazandırmaktır. Bu nedenle İl Spor Merkezlerini çok önemsiyoruz. Yüzme Hariç tüm branşlarımız ücretsizdir. Kayıtlarımız halen devam etmektedir. Engeliler içinde yaz spor okulları yaptık. Son iki senedir uygulamaya aldığımız. Zihinsel, Bedensel, Görme ve İşitme Engeli sporcularımızı da il spor merkezlerine bekliyoruz. Sözlerimizin sonunda Atatürk’ün güzel bir sözü ile bağlamak istiyorum Sağlam Kafa Sağlam Vücutta bulunur. 2017 yılı yaz spor okulu hayırlı olsun " dedi.

İl Müdür Mustafa Sadi FINDIKLI’nın konuşmasının ardından Malatya Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibinin yöresel kıyafetleri ile beraber gösterisi, Taekwondo sporcularının gösterisi ve Jimnastik takımımızın gösterisi ile coşkulu başlayan il spor merkezleri açılış töreni aynı coşkuyla sona erdi.