Vali Toprak, geçtiğimiz günlerde kabul ettiği Yıldız ve Genç Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası müsabakalarında Avrupa Şampiyonu olan Milli Boksör Hatice Akbaş’dan sonra bu günde Kick Boks (Low Kick) Dünya Şampiyonasında üçüncü olan Ümran Akman’ı makamında kabul etti.

Geçtiğimiz Nisan ayında Antalya’da yapılan Uluslararası müsabakalarda 56 Kg. da birinci, ardından Haziran ayında İtalya’nın Rimini kentinde yapılan ve 24 ülkenin katıldığı Kick Boks Dünya Kupası Şampiyonasında İlimizi ve Türkiye’yi temsilen Milli Takım Forması ile katılan sporcumuz Ümran Akman 56 Kg. da üçüncülük elde etmişti.

Ülkemizde yaşanan hain darbe girişimi sonucu ziyaretini bu gün gerçekleştiren Milli Sporcu Akman, beraberinde Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı ve Antrenörü Nurullah Ertaş ile birlikte Vali Toprak tarafından makamında kabul edildi.

Vali Toprak, Akman’ı kabulünde ”Emekten Madalyaya, Madalyadan Şampiyonluğa giden yolda İstiklal Marşımızı okutmanın ve şanlı bayrağımızı göndere çektirmenin mutluluğunu bizlere yaşattın, göğsümüzü kabarttın, İnşallah bundan sonrada antrenörümüz ile birlikte daha güzel dereceleri de alırsın.” Dedi.

Vali Toprak almış olduğu Dünya üçüncülüğü derecesi ile Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okullarına da giriş yapabilmesi için bu şampiyonluğun faydasının olup olmadığını sordu. Antrenör Ertaş’ da şu an sporcumuzun lisede öğrenim gördüğünü ve liseyi bitirdiğinde direkt olarak bu okullara gidebileceğini söyledi. İl Müdürü Fındıklı’da sporcunun 19 yaşında olduğunu belirterek büyükler kategorisinde müsabakalara katıldığını ifade etti.

Vali Toprak, kendileri ile bir süre sohbet ederek Akman’a başarılar dileyip ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek çeşitli hediyelerle kendisini ödüllendirdi.