Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi inşası devam eden spor tesislerini ziyaret etti. Ziyarete Malatya Valisi Mustafa Toprak, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ak Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Emniyet Müdürü Dr. Ömer Turhal, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı ve Kurum Müdürleri katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ilk olarak Malatya Arena Stadyumu ve Atletizm kompleksini yerinde ziyaret ederek, yapılan çalışmaları takip etti. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi spor tesislerinin inşası hakkında bilgileri Malatya Valisi Mustafa Toprak ve Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’dan aldı. Malatya Arena Stadyumu ve Atletizm kompleksini yerinde ziyareti sırasında bir açıklama yapan Tüfenkçi ‘’ Malatya ve Malatyaspor için çok önemli olan özellikle gençlerimizin, futbolcularımızın, profesyonel futbolcularımızın spor yapabilecekleri, maçlarını oynayabilecekleri UEFA standardında bir sahaya Malatya’mızın ihtiyacı vardı. Bu sahaya başlangıçta biraz sıkıntılarla yürüse de şimdi gördüğünüz gibi mükemmel bir şekilde devam ediyor. Bugün proje dışı eksiklikler varsa bunları nasıl tamamlayabiliriz, bunları tamamlayıp Malatyalıların hizmetine, Malatyaspor’un hizmetine nasıl verebiliriz, onu yerinde görmek için buradayız. Gördüğümüz kadarıyla beklenenden, öngörülenden daha önce sahanın teslimi söz konusu. İnşallah Yeni Malatyaspor’umuzun ligdeki durumu da daha da iyileşerek, şampiyonluğa doğru giderken altyapının ve futbol oynayacağı sahanında hazır olması ve Yeni Malatyaspor’a yakışır, Malatya’ya yakışır bir sahanın olmasını arzuluyoruz. Bu noktada bizler elimizden gelen gayreti gösterip, inşallah eksiklikleri de tamamlayarak, eksiği olmadan bir sahayı Malatyalıların hizmetine sunmuş olacağız.

Bildiğiniz gibi AK Parti iktidarlarında sadece Malatya’da değil Diyarbakır’da, Batman’da, Samsun’da, Trabzon’da, Konya’da, Kayseri’de, muhtelif şehirlerimizde mükemmel sahalar yapıyoruz. Bunların hepsi Avrupa ayarı standardında ve UEFA kriterlerinin tamamını karşılıyor. Biraz önce yetkili arkadaşımızın da ifade ettiği gibi UEFA kriterlerinde bir stat gerçekleşiyor. Buradan bu statlardan çıkacak sporcular ve bu statlardan çıkacak takımlarımız özellikle bizi Avrupa’da, dünyada Türk futbolunun hak ettiği yere gelmesi noktasında altyapı eksikliğini gidermiş olacak. Ben tekrardan emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, bizden önce vekillik yapan bu sahanın ihalesini gerçekleştirmek için gayret gösteren bütün siyasilere teşekkür ediyoruz. İnşallah bu saha bittiğinde Malatya için hayırlara vesile olur. Arkadaşların söylediği Aralık ayı itibariyle teslim edeceklerini ifade ediyorlar.

İsim konusu ayaküstü karar verilebilecek bir noktada değiliz. Oturur şehrin dinamikleriyle konuşulur, şehirle beraber stada isim noktasında bir isim buluruz. Benim için önemli olan stadın yapılması, isim daha sonradan gelir. Buna da karar verecek biraz önce ifade ettiğim gibi Malatya’daki dinamikler, Malatya halkı. İsim noktasında bir sıkıntı olmaz inşallah’’ dedi.

Daha sonra Şeker Fabrikası arazisinde yapımı devam eden Merkez Spor Salonu, Tam Olimpik Yüzme Havuzu ve Çok Katlı Antrenman Salonunu da inceledi. Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ‘’ Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırımlarını geziyoruz. Yıl 2007 Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu dönemde Şeker Fabrikası alanının öncelikle Malatyalı hemşerilerimize devri yapıldı ve buraya hastane, emniyet binası yapıldığı gibi aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığımıza yapılan alanda da çok önemli, gençliğe, Malatyalı hemşerilerimize yönelik çok önemli düzenlemeler, binalar yapıldı. Şuanda bulunduğumuz kapalı spor salonu hemen ön tarafta ‘spor fabrikası’ diye geçmiş dönemdeki bakanımızın başlamış olduğu ve gençlik merkezimizin, kapalı yüzme havuzumuzun Malatyalı hemşerilerimize kazandırılacağı çok önemli bir spor alanı Şeker Fabrikası alanında bulunmuş vaziyette. Biraz evvel sayın bakanımızla gezmiş olduğumuz Malatya stadyumuyla birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Malatya’ya yapmış olduğu yatırımlar, inşallah önümüzdeki en geç 2017 içerisinde hemen hemen tamamı bitmiş olacak ve çok ciddi manada geçmiş dönemde görev yapan bakanlara, milletvekili arkadaşlarıma hassaten teşekkür ediyorum. Biraz evvel müteahhitle yüzme havuzunun gecikmesini konuştuk. Müteahhit firmadan kaynaklanan öncelikle stadyumdaki gecikmenin bakanlıktaki ödemelerden ya da başka bir şeyden kaynaklanmadığını çok net söylemek lazım. Müteahhit firmalardan kaynaklanan aksaklıklar ve eksiklikler yüzünden stadyum rötar yaptı ama inşallah ikinci yarıya yetişecek. Buradaki yüzme havuzumuzda normalde eşzamanlı bitecekti, şimdi sayın bakanımızla konuştuk inşallah açılışlarını sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanımıza yaptıralım istiyoruz. Gecikmeler bilin ki milletvekillerinden, bakandan ya da ödeneksizlikten değil, gecikmenin en önemli sebebi müteahhit firmalarımızdır. Ama çok önemli ve güzel binalar kazandırıldı, Malatya’ya hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ise ‘’ Tabi biz özellikle gençlerimizin terörden uzak, kötü alışkanlıklardan uzak, uyuşturucudan uzak topluma, millete ve devlete faydalı birer gençler olmasını istiyoruz. Enerjilerini sokaklarda değil, sor salonlarında harcamalarını istiyoruz. Burada yapacakları antrenmanlarla, çalışacakları spor branşlarıyla Türkiye’nin adını dünyada duyurmalarını istiyoruz. Bununla ilgili bütün yurtta bir altyapı seferberliği başlatmış durumdayız. Özellikle Malatya’mızda bu noktada payına düşeni fazlasıyla almış durumda. Özellikle bu alana baktığımızda salon sporlarının yapıldığı bir spor salonu basketboluyla, hentboluyla, voleyboluyla ve diğer kapalı spor salonlarında yapılan branşlarla, antrenman sahalarıyla beraber gerçekten Malatya’ya yakışan bir tablo. Hemen yanında bir yüzme havuzumuz ki özellikle Malatya’da son yıllarda yüzmede başarılarda yakalamaya başladık, esasında bu başarıların altında bu salonların yattığını düşünüyoruz. Yine gençlerimizin her türlü faaliyetini gerçekleştirecekleri hem sosyalleşme adına hem kendini diğer sadece sporda değil, müzikte de, kültürde de, okumada da geliştireceği gençlik merkezlerimizde şuanda tamamlanmış durumda. İnşallah yeni sporcularımızın yetiştirilmesi noktasında 10-12 branşın birlikte çalışacağı bir sporcu fabrikası diye adlandırılan bir yapıyla, kompleks yapıyla beraber Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün de birlikte bulunduğu binada hızla yükseliyor. Umut ediyoruz ki geçmişte bu başlanan binalar ve kompleksler hızlı bir şekilde tamamlanarak, Malatyalıların hizmetine açılır. Ve gençlerimiz biraz öncede ifade ettiğim gibi enerjilerini bu salonlarda harcarlar ve bu topluma faydalı, Malatya’ya faydalı Malatya sporunun Türkiye’de ve dünyada adını duyurması adına yeni yeni arkadaşlarımız katılır. Ben bu tesislerin inşallah kısa zamanda bitilerek, Malatya’mıza ve Türkiye’mize hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan temenni ediyorum’’ dedi.