Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünün 2016 yılı faaliyet programında yer alan, Okullar Arası Gençler (Kız-Erkek) Taekwondo Grup Müsabakaları Başladı.

                Battalgazi Spor Salonunda yapılan açılış seremonisine Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Okul Sporları Şube Müdürü Dr. Murat Kılınç, Tesisler Şube Müdürü Ahmet Yücel, Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Seyfullah Özdemir, Türkiye Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, Türkiye  Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Turtay, Federasyon Merkez Hakem Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Kuzucu, tekvando takımlarının antrenör ve sporcuları katıldı. 

Açılış seremonisinde konuşan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, bu müsabakaların Türkiye’nin ve Türk taekwondosuna hizmet etmesi açısından önemli olduğunu kaydetti. Fındıklı, milli takıma seçilecek ve yükselecek birçok sporcunun bu tür yarışmalarda ortaya çıkacağını inandığını belirterek, gelecek Türk taekwondosunu uluslararası alanda bu sporcuları temsil edeceğini söyledi.

                Türkiye Taekwondo Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin ise Okullar Arası Gençler erkek-bayan taekwondo grup yarışmalarının bir ayağının Malatya’da yapıldığını ifade etti.

Erçin, taekwondonun futboldan sonra en çok lisanslı sporcuya sahip branş olduğunu kaydederek, “Taekwondo, Türk sporunun lokomotif branşları arasında yer almaktadır. Uluslararası arenada, olimpiyatlarda, dünya ve Avrupa şampiyonalarında bu vatan evlatları, Türk Bayrağını gönder çektirip, İstiklal Marşımızı okutarak, Türkün şanlı tarihine her zaman zaferler kazandırdılar” dedi.

Okullar Arası Gençler (Kız-Erkek) Taekwondo Grup Müsabakalarına 21 ilden yaklaşık 376 sporcu mücadele edecek.  Grup müsabakalarına katılan iller şöyle: Adana, Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Giresun, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Mardin, Mersin, Muş, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şanlıurfa ve Van.