1.Avrupa Oyunları’nda (Bakü 2015) altın madalya kazanarak ülkemizin göğsünü kabartan milli karateci Burak Uygur, memleketi Malatya’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’yı ziyaret etti...

Avrupa Oyunları’nda şampiyon olarak altın madalya kazanan Malatyalı karateci Burak Uygur bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Malatya programı kapsamında Malatya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden milli karateci, İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı ile bir araya geldi. Fındıklı, Uygur’a altın takdim ederken, başarılı sporcu altın madalyasıyla poz verdi.

Ziyaret için Burak’a teşekkür eden İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, “Her şeyden önce Malatyalı sporcumuzun bu başarısıyla gurur duyduk. Türk bayrağımızı bu önemli organizasyonda bir Malatyalının dalgalandırması bizi sevince boğdu. Burak daha 20 yaşında önü açık. İnşallah ondan Dünya ve Olimpiyat şampiyonluğu bekliyoruz. Babası Zeki Bey’den de Burak gibi başarılı sporcuları Malatya’dan da yetiştirmesini istiyoruz. Oldukça mütevazi bir sporcumuz, inşallah başarısı devam eder. Ailesi başta olmak üzere antrenörleri ve Burak’ı kutluyorum” dedi.

İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’nın övgü dolu sözleri karşısında heyecanlandığı gözlenen Burak ise, “Sadi Müdürümüzün sporun içinden gelen bir isim olduğunu babam söylemişti. Türk Sporunun sizin gibi salonların, sahaların içinden gelen bizleri anlayan yöneticilere ihtiyacı var. Bu kazandığım altın madalya sadece 5 maçın ürünü değil. Çocukluğumdan beri salonlardayım. Yıllarca çalıştım ve tüm antrenmanlarımın emeğini aldım. Malatyalıyım diye herkes bu güç kayısıdan mı geliyor diye soruyor. Malatya’da herkes büyük ilgi gösteriyor. Bu başarıda benim için dua eden herkesin payı var. Bundan sonra daha büyük başarılar için çalışacağım” şeklinde konuştu.