2015 yılı Gençlik Haftası kutlama etkinlikleri 15 Mayıs Gençlik Yürüyüşü ile başladı ve tüm hafta boyunca devam etti.

Bu yıl yapılan etkinlik ve faaliyetler ise şöyle; Malatya Park AVM de yapılan Resim Sergisi, Seramik Sergisi, Canlı Müzik Etkinliği, Basketbol Turnuvası, Hat Sergisi, Ebruli Sergisi. Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu üstünde bulunan Satranç Merkezinde Satranç Turnuvası, Turgut Özal Çok Katlı Antrenman Salonunda Masa Tenisi Müsabakaları, Ay Yıldız Halı Sahada Bedensel Engelliler AMPÜTE Futbol Müsabakası, Gençlik Merkezinde Bilek Güreşi Turnuvası, Gençlik Yarışmaları, Yüzme, Briç, Atıcılık yarışmaları.

18 Mayıs saat 18:00’da ise Malatya Belediye Konferans Salonunda Şair Serdar TUNCER’ in sunduğu Çanakkale Savaşı Konulu ‘’Bir Hilal Uğruna’’ Konferansı yapıldı. Programa Malatya Vali Yardımcısı Abdulkadir DURAN katıldı. Programda Şiirler, Şarkılar, Türküler ve Çanakkale Savaş Hikayeleri okundu. Daha sonra İstiklal Marşımızın 10 Kıtası birden hep birlikte okunarak program sona erdi.

19 Mayıs saat 10:00’da ise Atatürk Anıtına Çelen Sunma Töreni gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve istiklal Marşının ardından İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI bir konuşma yaptı.

FINDIKLI ‘’ Sevgili Gençler, Saygı değer Malatyalı hemşirelerimiz 19 Mayıs Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Törenine hoş geldiniz. 15 Mayıs tarihinde başlatmış olduğumuz etkinliklerimiz bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Töreni ile sona erecektir. Bilindiği üzere 19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti için oldukça önem arz etmektedir. Zira dört bir yandan kuşatılmış olan devletimizin düşman işgalinden kurtuluşu için verilen mücadelenin başlangıç tarihidir 19 Mayıs 1919. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsundan 19 Mayıs 1919 da başlatmış olduğu milli mücadele ruhu, daha sonra dalga dalga tüm Anadolu’ya geçerek yurt sathında müthiş bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüş ve sonunda da zaferle sonuçlanarak 29 Ekim 1923’de Devletimiz kurulmuştur. Devletimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Silah arkadaşlarını, Şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle arıyoruz. Malatyalı hemşirelerimizin ve tüm gençlerimizin Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlar, Akşam saat 19:00 ‘da Atatürk Spor Salonunda gerçekleştireceğimiz kutlama programına tüm halkımızı ve gençlerimiz bekler saygılarımı arz ederim’’ dedi.

İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI’nın konuşmasının ardından tören sona erdi.