Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Geleceğimizin Aydınlık Yüzleri 2’ projesi çerçevesinde Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen, Malatya İl ve İlçelerden toplam 1453 genç Çanakkale konulu “Son Mektup” filmini izletildi.

Çanakkale Zaferinin 100.yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen sinema etkinliğine Malatya’dan 1453 genç katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Geleceğimizin Aydınlık Yüzleri 2’ projesi ile Yeşil Sinema’da Çanakkale konulu “Son Mektup” filmini izledi. Programa Malatya Gençlik Merkezleri Koordinasyon Şube Müdürü Murat Kılınç, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval, Kemal Deniz ve öğrenci aileleri katıldı. İnönü Kapalı Çarşı üzerinde toplanan gençler ve protokol üyeleri Ulu Önder Atatürk’e 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. İstiklal marşının ardından programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Malatya Gençlik Merkezleri Koordinasyon Şube Müdürü Murat Kılınç, günün anlam ve önemine değindi.

         KILINÇ: “UNUTMAMALIYIZ VE UNUTTURMAMALIYIZ” Kılınç, “ Bugün Çanakkale zaferinin 100. yıl dönümü. Eskiden Çanakkale zaferini nasıl kazandığımızı unutmamak ve unutturmamak için yapılan güzel bir organizasyon. O anı yaşamak için siz gençlerimizi davet ettik. Bu vatanın değerini bilmeniz ve gelecek nesillere sahip çıkmanız bizim için çok önemlidir” ifadelerini kullandı. 

         KIRÇUVAL: “SİLİNMEYECEK BİR TARİH” Zafer Kırçuval, “ Sonsuza kadar silinmeyecek bir zaferi anmak için bugün buraya toplandık. Bugün, Türk milletinin adını ulusal zafer tarihine altın harflerle yazdırmış olduğu bir gündür. Çanakkale zaferi dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı bir gündür. Bu güzel günü bize yaşattıran başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, daha sonra o savaşta kanın son damlasına kadar mücadele eden şehitlerimizi saygı ile anıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından daha sonra gençler ‘’Son Mektup’’ filmini izledi. Filmin bitmesinin ardından da Tek Taş Düğün Salonu’nda 1453 gence öğle yemeği verildi.