Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Halk Oyunları İl Temsilciliğinin 2015 yılı faaliyet programında yer alan, Bugün Atatürk Spor Salonunda yapılan Halk Oyunları Okullar ve Kulüpler arası yarışmaları açılış seremonisi ile başladı.

Bir gün sürecek olan Halk oyunları yarışmalarının açılış seremonisine Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI, Spor Şube Müdürü Ömer DAĞDELEN, Tesisler Şube Müdürü Ahmet YÜCEL, Gençlik Merkezi Müdürü Osman ŞEN, Halk Oyunları Federasyonunun Yönetim Kurulu Üyesi Kemal DENİZ, antrenörler, idareciler, sporcular ve sporcu aileleri katıldı.

Halk Oyunlarının açılış seremonisinde bir konuşma yapan İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI "Halk oyunları, öyle bir branştır ki, bizim içimizden, özümüzden ve tarihimizden kaynaklanmaktadır. Halk oyunları bizim milli branşımızdır, özümüzdür ve kendi öz kültürümüzdür, bu yüzden halk oyunlarına ayrı bir önem ve emek vermekteyiz. Umuyorum ki verdiğimiz bu emeğin karşılığını alırız. Burada yarışacak olan okul ve kulüp takımlarına başarılar diliyorum" dedi.

İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI’nın konuşmasının ardından yarışmalar başladı.