Sarıkamış Harekatı'nın 100. Yılı nedeniyle Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak başlatılan Sarıkamış şehitlerini anmak için düzenlenen yürüyüş Malatya'da da yapıldı. Malatya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda yapılan yürüyüş 15. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünün içinde bulunan kırsal alanda yürüyüş gerçekleştirildi.


Yürüyüşe Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Koordinasyon Şube Müdürü Murat KILINÇ, Spor Şube Müdürü Ömer DAĞDELEN, Tesisler Şube Müdürü Ahmet YÜCEL, Gençlik Merkezi Müdürü Osman ŞEN, TFF Bölge Müdürü Fahrettin ESERDİ, ASKF Başkanı Seyfullah ÖZDEMİR, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Duran ŞAHİN, Spor Uzmanları, Antrenörler, İzciler, Gençlik Merkezi Üyeleri ve sporcular katıldı.

2 Kilometrelik yürüyüşte sloganlar atıldı tekbirler getirildi, Yürüyüşün ardından, Saygı Duruşu, İstiklal Marşının akabinde Kuran tilaveti ve Şiirler okundu daha sonra kumanyalar dağıtılarak Sarıkamış şehitlerini anmak için düzenlenen yürüyüş etkinliği sona erdi.