19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Merkez Spor Salonunda yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenine; Malatya Valisi Hulusi ŞAHİN, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal FENDOĞLU,  Malatya 2. Ordu Kur. Bşk. ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami ARSLAN, Malatya Büyük Şehir Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet KIZILAY, Vali Yardımcıları, İl Müdürleri, askeri erkan, diğer protokol üyeleri, sporcular, sporcu velileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir KAYHAN bir konuşma yaptı. KAYHAN ‘’Sayın Valim, Sayın Vekilim, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Protokolümüzün kıymetli üyeleri, geleceğimizin teminatı olan sevgili gençler, değerli meslektaşlarım, basınımızın kıymetli temsilcileri ve değerli hazirun. 

19 Mayıs 1919’da milletimizin “Ya İstiklâl Ya Ölüm” parolası ile çıktığı ve sonunu zaferle taçlandırdığı yolculuğunun ilk adımının 103. yıl dönümünü kutluyoruz.  Bu yolculukta “Hattı Müdafaa yoktur; sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı milletimizin kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz.” Diyen bir liderin Anadolu’da topyekûn bir milli mücadele ruhunu ve iradesini harekete geçirmek için İstanbul’dan Bandırma Gemisi ile Samsun’a ayak bastığı tarihin adıdır. 19 Mayıs; Milli Egemenlik ve Milli İradenin hâkimiyet günüdür. 19 Mayıs; Geleceğimizin teminatı gençliğimize güvenin sembolüdür. 19 Mayıs ruhu Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ateşini temsil ettiği gibi bu ülkenin evlatlarının omuz omuza verdiğinde üstesinden gelemeyeceği hiçbir meselenin olmayacağının kanıtıdır.

Sayın Valim, 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919‘da Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele dolaşmasının ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 103’üncü yıldönümünde, o günkü heyecanı ve coşkuyu, bugünde aynı şekilde yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olmanın önemini içinde yaşadığımız şu günlerde daha iyi anlıyoruz. 

Sevgili Gençler,
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği ve Cumhurbaşkanımızın da Recep Tayip ERDOĞAN’ında sürekli gençlerimize hatırlattığı muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedeflerimiz için durmadan, bıkmadan, usanmadan çalışmalıyız.  103. yıl önce bu güzel vatanımız için mücadele ederek şehit ve gazi olan ecdadımıza layık olmalıyız. Ecdadımızın mücadelesinden aldığımız bu ilhamı, geleceğimizi inşa etmede rehber edinmeli ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılmalıyız.

Kıymetli Gençler,
Her alanda yerli ve milli atılımlarla ülkemizi layık olduğu seviyelere çıkaracak motivasyonun kaynağı, milli mücadele ruhumuzdur. Hedefimiz gelişmiş demokrasisi ve hukuk düzeniyle; bilimde, sanatta, sporda ve hayatın her alanında daha güçlü ve daha mutlu bir Türkiye'dir. Bu hedefe yürürken en büyük gücümüz ve güvencemiz siz değerli gençlerimizdir. Bu tarihi gün, aynı zamanda, geleceğimizin güvencesi olan sizlerin; akıl, duygu, sağduyu ve fedakârlıkla istikbalimize sahip çıkma sorumluluğunu aldığınız gündür.

Sevgili Gençler,
Malatya Valiliği koordinesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün organize ettiği 15-21 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Programına, Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayıp hafta boyunca yaptığımız çeşitli sosyal ve sportif faaliyetlerle devam edeceğiz. Gerek il merkezimizde gerekse ilçelerimizde çeşitli etkinlikler yaptık ve bu etkinlikleri il müdürlüğümüz resmi hesaplarında ve basın yayın organlarından sizlere ulaştırdık. Bu etkinliklerimizle halkımıza 19 Mayıs coşkusunu en güzel şekilde yaşatmaya çalıştık. Çünkü sizler bizim için önemlisiniz ve İstiklal Şairimiz Akif’in dediği gibi siz öncü neslin erlerisiniz. Siz Çanakkale ruhunu geleceğe taşıyacak civanmert delikanlılarsınız. Sizin varlığınız bize güç veriyor. İyi ki varsınız.

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve değerli silah arkadaşlarını, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Arz ederim’’ dedi. 

İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN’nın konuşmasından sonra Cimnastik gösterisi, Taekwondo gösterisi, Kick-Boks gösterisi, Wushu gösterisi, Fitness performans gösterisi, Müzik dinletisi ve Halk oyunları ekibinin gösterisi ile tören sona erdi.