Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının, yardımına koşarak beslemeye devam eden Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi üyesi gönüllü gençlere İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan plaket verdi. 

Korona virüs salgını sadece insan hayatını değil, sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi. Gençler, sokak hayvanları için haftanın belirli günlerinde mama, yem, yiyecek ve su bırakırken, hayvanların yaşam alanlarını da dezenfekte ediyor.

Gençlik Merkezi gönüllüsü gençler, korona virüs (Covid19) salgını nedeniyle hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak ve barınaklardaki hayvanlara düzenli mama desteğinde bulunuyor.

Gençlerin yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan: ''Gençlik Merkezlerimiz, Liderlerimiz öncülüğünde, gönüllü ve üye gençlerimiz ile beraber, karantina sürecinde yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için mama desteğine devam ediyor. Gönüllülerimiz bu süreçte farkındalık uyandıracak güzel bir çalışma yürütüyorlar. Bu fedakarca davranışlarından dolayı bizde gönüllülerimizin gösterdikleri bu çabaları için tebrik etmek ve onları plaketle ödüllendirmek istedik."dedi.


Gönüllü gençler her hafta sonu bu faaliyetlerini yürütmeye devam ediyorlar. Sizde onlara katılarak destek vermek veya mama yardımında bulunmak isterseniz, Beydağı Gençlik merkezi ile irtibata geçebilirsiniz.