Hanımın Çiftliği eski Belediye binasının gençlik merkezine dönüştürülmesinin ardından faaliyete geçmeden önce AK Parti Milletvekili Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdul Kadir Duran, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Bayram Perihan, Gençlik Merkezleri Müdürleri tarafından ziyaret edildi.

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan ‘’ Hanımınçiftliği Gençlik Merkezlerimizde İnşallah 2021 yılında açıp burada gençlerimiz sosyal çalışmalarda, gönüllülük çalışmalarında aktif görevler üstlenecekler. Hanımınçiftliği ve bölgedeki diğer mahallelerden gelen gençlerimiz burada eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerine katılıp kendilerini geliştirme imkânı yakalayacaklar. Gençlerimizin boş zamanlarını burada nitelikli aktivelerle geçirmelerini ve bu sayede birçok yeni kazanımlar elde etmelerini temenni ediyoruz’’ dedi.

Hanımın Çiftliği Gençlik Merkezi’nde özel gereksinimli çocuklara yönelik düzenlenen özel etkinliğe de katılan Milletvekili Kahtalı ve Başkan Güder, özel çocuklarla yakından ilgilendi. Özel çocuklarla birlikte karşılıklı oyun oynayan Milletvekili Kahtalı ve Başkan Güder, özel gereksinimli çocukların fotoğraf çektirme taleplerini de geri çevirmeyerek, onlara çeşitli hediyeler verdi.

Gençlik Merkezlerinin önemine değinen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Gençlerimiz bizim her şeyimiz. Onlar bizim geleceğimiz. Gençliğe yapılan bir yatırım hiçbir zaman boşa gitmez. Battalgazi Belediyesi olarak gençlik yatırımlarımızı ilçemizle buluşturacağız. Gençlik merkezlerimizden yüzme havuzlarına, basketbol, voleybol ve halı sahalara kadar birçok yatırımı gençlerimiz ile buluşturacağız. Gençlik Merkezlerimiz, gençlerimiz için çok önemli merkezlerdir. Malumunuz burası eskiden Hanımın Çiftliği Belediyesi hizmet binasıydı. Battalgazi Belediyesi olarak burayı Gençlik Spor Bakanlığımız ile Gençlik Merkezi’ne dönüşümünü sağladık. Özellikle dezavantajlı öğrencilerimizi burada avantajlı hale getirme ve gençlerimizin güzel vakit geçirmelerini sağlama noktasında bu çalışmalara imza attık. Gençlik Merkezi’miz şuanda açılışı yapılacak durumda. Bilindiği gibi bir pandemi dönemi yaşıyoruz. Önümüzdeki bahar döneminde açılışını yaparak, gençlerimizin istifadesine sunacağız. Her daim gençlerimizin emrine amadeyiz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye hizmet binasını gençlerin istifadesine sunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkürlerini ileten AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ise, “Bulunduğumuz yer daha önce Hanımınçiftliği belediye binamızın olduğu yer. Burası Battalgazi Belediye başkanlığımıza devredilmişti. Kıymetli Osman Güder başkanım, bu bölgede dezavantajlı grupların faydalanabilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığına burayı tahsis etti. Burada gönüllü gençlerimizi gördüm. Özel gereksinimli bireylerimiz ile buluştuk. Onlarla oyunlar oynadık, güldük ve eğlendik. Çok mutlu etti beni. Bakanlığımızda yaklaşık bir buçuk milyon lira gibi bir yatırımla burayı dönüştürdü ve gençlerimizin istifadesine sunacak. Bu anlamda sayın Cumhurbaşkanımızın gençlere ne kadar önem verdiğini herkes çok iyi biliyor. Osman Güder başkanımız gençlere ayrı bir önem veriyor. Gençlerimizin bu anlamda çok şanslı. Gençlerimiz bizin geleceğimizdir. Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.