Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünce düzenlenen, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce organize edilen ‘’Kırkambar’’ edebiyat ve medeniyet adlı söyleşi İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre Merkezi ve Ömer Halis Demir Konferans Salonunda yapıldı. Her iki söyleşi de de salonları hınca hınç dolduran kalabalığın sık sık alkış yağmuruna tuttuğu Hayati İnanç, Türkçe, Arapça ve Farsça dillerde çeşitli şiirler okuyarak katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşattı.

 “Her gün gülmelisiniz. Son gülen iyi güler boşuna denmemiş. Her Türk günde bir gazel okumalıdır ve her Türk erkeğinin ezberinde 10 beyt yer almalıdır. Divan Edebiyatı, geçmiş kültürümüzün eşsiz ve engin hazinelerinden biridir. Divan edebiyatını anlarsak kültürümüzü, neler kaybettiğimizi ve neleri kazanabileceğimizi çok daha iyi anlarız” ifadesini kullandı. Konuşmasını kendine has üslubu ve şık esprilerle sürdürdü. Salonu dolduran şiir severlerin büyük ilgi ile takip ettiği Hayati İnanç Malatya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Söyleşinin sonunda kitaplarını imzaladı.

Ezbere bildiği 7000 beyt ile Divan edebiyatının yaşayan abidelerinden birisi olan Avukat-Yazar Hayati İnanç 1961 yılında Denizli’de doğmuş.1984 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Avukatlığı dışında yayıncılık, yöneticilik, denetçilik, öğretmenlik ve sunuculuk yapmıştır. Çiftleri boşanmaktan çok barışmaya teşvik ettiği için alanında başarılı Avukatlardan biri olan İnanç son zamanlarda yaptığı konuşmaları ilgi ile izleniyor. Klasik eserlerden edindiği heyecanı her yaştaki gençlerle paylaşmayı hayat tarzı haline getirmiştir.

Ömer Halis Demir Konferans Salonunda yapılan söyleşiye Vali Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan ve diğer protokol üyeleri katıldı. Söyleşi öncesi Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan tarafından Avukat-Yazar Hayati İnanç’a çeşitli hediyeler verildi.