Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı ,Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Ziyarette yaptığı konuşmadı Fındıklı," Gönlümüz yıllardır başkanımızla birlikte. Bir çok spor kompleksi için birlikte çalışmalar yaptık.Pozitif etkisi her zaman bizleri beraber yürüttüğümüz çalışmalarda heyecan vermiştir.Battalgazi Spor salonunu hayata geçirirken,Başkanımızın büyük emekleri olmuştur.

Battalgazi hudutları içinde olan Arena Stadyumu, Orduzu’ da bulunan yüzme havuzları ve spor kompleksleri Battalgazi Belediyemizin hudutları içindedir.Bundan sonraki çalışmalarımızda belediyemizle yine el ele birlik ve beraberlik kavramı içinde çalışmalarımızı yapacağız.

Başkanımıza bir teklifimiz olacak."Turgut Özal Karakucak Güreşleri" bir şekilde kapandı. Battalgazi olarak devam ettirmek istiyoruz."şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan," Gençlik Spor İl Müdürü Sadi Fındıklıyla güzel çalışmalara imza attık. Battalgazi'de 3’ncüsünü gerçekleştirdiğimiz karakucak güreşleri ile ilgili,'Battalgazi Güreş Turnuvası' olarak devam ettireceğiz. Bundan sonraki süreçte de Sadi Beyle birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Kırkpınar’dan daha geriye gittiğimizde güreş tarihimiz var.700 'li yıllarda Anadoluyu Anayurt Yapan o dönemde Anadolu'nun fetih sürecinde Hüseyin Gazi sevdalıları tarafından Kayserili Rumi Ahmerle Battalgazi Güreşleri destanlaşmıştır. O tarihi esas alarak Battalgazi Karakucak Güreşleri turnuvası yaparsak Kırkpınar’ın önüne geçecek bir vizyon olarak gerçekleştirmiş oluruz" ifadelerini kullandı.