Yaz spor okullarının açılışı gerçekleştirildi.Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen Yaz Spor Okulları'nın açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Yaz Spor Okullarının açılış törenine Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, Tesisler Şube Müdürü Ahmet Yücel, Antrenröler, Sporcular ve sporcu aileleri katıldı.

  Malatya İnönü Stadı'nın önünde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, "Bugün Gençlik ve Spor Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümü. Bu güzel Haziran gününde spora gönül veren ailelerimiz ve çocuklarımızla bir arada bulunmak bizleri hakikaten gururlandırıyor" dedi.

  Fındıklı, yaz spor okullarına şuana kadar 8 bin 66 kaydın yapıldığını kaydederek, "Çocuklarımızın yazın boş vakitlerini değerlendirmek, onların sağlıklı birer birey olmalarını sağlamak amacıyla çocuklarını bize emanet eden ailelerimize teşekkür ediyorum. Biz, çocuklarımızın vakitlerini en iyi şekilde geçirmelerini ve sağlıklı bireyler olmalarını sağlamanın yanı sıra onların sosyalleşmelerini, sporun kurallarıyla birlikte hayatın diğer kurallarına da adapte olmalarını sağlayan egzersizler, oyunlar ve sportif antrenmanlar yaptıracağız. Fakat en önemli hedefimiz ise, içinizden çıkması muhtemel geleceğin sporcularını da Türk sporuna kazandırmaktır. Dolayısıyla yapmış olduğumuz bu faaliyetin hem sportif açıdan hem sosyal açıdan anlamı olduğu gibi geleceğin olimpiyat sporcularının bir tanesinin bile buradan çıkmış olması bizlerin en büyük kazancı olacaktır" şeklinde konuştu.

  Öte yandan İnönü Stadı'nın önünde Herkes İçin Spor Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordinasyonu kapsamında interaktif oyuncaklarla (şişme oyun grupları) Herkes İçin Spor Şenlikleri devam ediyor.