19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Merkez Spor Salonunda kutlandı. Kutlama Törenine Malatya Valisi Aydın BARUŞ, Malatya 2. Ordu Kur. Bşk. ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, Malatya Büyük Şehir Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN, İl Emniyet Müdürü Ömer Dr. Ömer URHAL, Battalgazi Belediye Başkanı Osman GÜDER,  Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet ÇINAR, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, diğer protokol üyeleri, antrenörler, sporcular  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan ‘’Sayın Valim, Sayın Vekil / Vekillerim, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Saygı değer Protokol Üyeleri, Basınımızın kıymetli Temsilcileri, Geleceğimizin teminatı olan sevgili Gençler;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 mayıs 1919 ‘da Samsun'da tutuşturduğu Kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele dolaşmasının ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Mücadelemizin başlangıcının 100.’üncü yıldönümünde, sizleri o günkü heyecan ve coşkuyla selamlıyorum.

İstiklal Mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs, aynı zamanda bir milletin yeniden diriliş destanıdır. 19 Mayıs esareti kabul etmeyen, istikbalinden ve hürriyetinden vaz geçmeyen, zulme boyun eğmeyen bir milletin var oluş mücadelesidir.

Gazi Mustafa Kemal'in, Yüz yıl önce Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşi, milletimizin cesaret ve özgüveni ile birleşerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu müjdelemiştir. O gün malını, canını, bütün varlığını vatanın kurtuluşu için siper eden ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyorum. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “ Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi ” diyerek ifade ettiği bütün İstiklal kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Gazi Mustafa Kemal tarafından Türk Gençliği’ne armağan edilen bu değerli emaneti korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak, gençliğimiz başta olmak üzere, hepimizin sorumluluğudur. Türk Gençliği ecdadından aldığı ilhamla Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacak, dünyaya örnek olacak ve milletçe hepimizi gururlandıracak çalışmalara imza atacak, kudrete ve vizyona sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti'nin istiklâlinde gençlerin cephenin  ön saflarında verdiği kararlı ve cansiperane mücadelesi, İstikbal mücadelemize de ışık tutmuştur. Bu sebepten 19 Mayıs'ı anmaktan ziyade 19 Mayıs ruhunu anlamayı daha çok önemsemeliyiz.

19 Mayıs; Bundan tam yüzyıl önce, Milletimizin "Ya İstiklâl Ya Ölüm" parolası ile çıktığı ve sonunu zaferle taçlandırdığı yolculuğun ilk adımıdır. 19 Mayıs; Tarih sahnesinde Milletimizin bir defa daha şaha kalkışıdır. 19 Mayıs; Türk Milletinin azminin ve manevi gücünün ispatıdır. 19 Mayıs; Milli Egemenlik ve Milli İradenin hakimiyet günüdür. 19 Mayıs; Geleceğimizin teminatı olan gençliğimize güvenin sembolüdür. 19 Mayıs ruhu Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ateşini temsil ettiği gibi, bu ülkenin evlatlarının da el ele, gönül gönüle verdiği zaman üstesinden gelemeyeceği hiç bir meselenin olmayacağını anlatmaktadır.

Sevgili Gençler

 

Milli Mücadelemizin 100. Yılını kutladığımız bu günde, milletimize düşmanlık gösterenler hala pusuda beklemektedir. Bitmeyen bu hesapları en son 15 temmuzda karşımıza çıkmıştır. Düşmanlarımızla işbirliği yapan yerli işbirlikçiler, kalleşçe saldırıya geçmiş, ancak milletimizin ve gençlerimizin şanlı direnişi karşısında başarısızlığa uğramıştır. Düşmanlar kalleşçe ve farklı isimlerle üzerimize gelseler de; gençlerimiz, ecdadımızı kendilerine örnek alarak, vatanı milleti ve değerleri için gazi ve şehit olmaya koşmaktadır.

Sevgili Gençler ;Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği Muasır Medeniyetler seviyesine ulaşma hedeflerimiz için durmadan, bıkmadan, usanmadan çalışmalıyız. Sporda, sanatta, bilimde, teknolojide, ekonomide, ahlakta ve insanlıkta örnek bir toplum olmayı hedeflemeliyiz. Yüzyıl önce bu güzel vatanımız için mücadele ederek şehit ve gazi olan ecdadımıza layık olmalıyız. Ecdadımızın mücadelesinden aldığımız bu ilhamı, geleceğimizi inşa etmede rehber edinmeli ve Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve değerli silah arkadaşlarını, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik eder, saygılarımı arz ederim’’ dedi.

İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN’ın Konuşmasının ardından kutlama töreni başladı. İl Olarak Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Karate ekibi daha sonra Jimnastik  ekibi gösterisi, Malatya Gençlik Merkezleri Üye Gençleri tarafından türkü dinletisi ve son olarak Halk Oyunları gösterileri ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla tamamlandı.