2019 yılı Gençlik Haftası kutlama etkinlikleri Malatya’da başladı. Fırat Gençlik Merkezinden başlayan Gençlik yürüyüşü Kanalboyu Atatürk Anıtının önünde sona erdi. Atatürk Anıtının önünde tören yapıldı. Törene Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, Spor Şube Müdürü Ömer DAĞDELEN, Tesisler Şube Müdürü Ahmet YÜCEL, Okul Sporları Şube Müdürü Dr. Murat KILINÇ,  Gençlik Merkezi Koordinasyon Şube Müdürü Dr. Abdullah DOĞAN, Fırat Gençlik Merkezi Müdürü Şeyma ERYILMAZ, Beydağı Genlik Merkezi Müdürü Murat HOCA, İdareciler, diğer protokol üyeleri, antrenörler, sporcular ve Gençlik Merkezleri Üye Gençleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan ; ‘’ Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, Değerli Protokol Üyeleri, Basınımızın Güzide Temsilcileri, Sevgili Gençler, Aziz Malatya’lı Hemşerilerim;

100’üncü yılını kutladığımız. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de bugün 15 Mayıs itibariyle Atatürk Anıtına Çelenk sunularak Gençlik Haftası kutlama programı başlamıştır.

Sevgili Gençler, Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir. Şuan manevi huzurunda bulunduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk Milli Mücadeleyi 19 Mayıs 1919 da Samsun’dan başlatmış kurtuluş mücadelesi Anadolu’nun tümüne yayılarak düşman işgalinden yurdumuzun kurtulmasına vesile olmuştur.

Temelleri yine o günlerde Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan “milli egemenlik” ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.

Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir.

Sevgili Gençler; En büyük amacımız, sizlerin, bilgi toplumunun etkin bireyleri olarak kendi geleceğinizle birlikte ülkemizin yarınlarını da güvenceye alacak bir eğitim ve öğrenim görerek yetişmenizdir.  Bu hafta; gençlik haftasıdır, spor haftasıdır, Atatürk haftasıdır, bayram haftasıdır.

Sevgili Gençler, 19 Mayıs saat 11:00’da Merkez Spor Salonunda yapılacak törene ve tüm hafta boyunca yapılacak kutlama programı çerçevesindeki diğer sportif ve sosyal faaliyetlere tüm gençlerimizi ve saygıdeğer hemşerilerimizi bekler, saygılar sunarım ‘’ dedi.

Daha sonra Fırat Gençlik Merkezi halk oyunları ekibi bir gösteri yaparak tören sona erdi.