Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından 08 - 14 Ekim 2018 tarihleri arasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri 81 İl’de başladı.

İlimizde de sportif faaliyetler ile farkındalık oluşturarak insanların düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, spora yeni başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabakalar düzenlenmesi, başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması amacıyla 08 - 14 Ekim 2018 tarihleri arasında Amatör Spor Haftası Etkinlikleri start aldı.    

Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Kapsamında 08 Ekim 2018 Pazartesi bugün saat 10:00’da Kernek Meydanından Kanalboyunu takiben Atatürk Spor Salonuna kadar yürüyüş yapıldı. Atatürk Spor Salonunda açılış töreni gerçekleşti.

Açılış Törenine Malatya gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI, Spor Şube Müdürü Ömer DAĞDELEN, Okul Sporları Şube Müdürü Dr. Murat KILINÇ, Gençlik Merkezleri Koordinatör Şube Müdürü Dr. Abdullah DOĞAN, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Memnune DENİZHAN, Tesisler Şube Müdürü Ahmet YÜCEL, Beydağı Gençlik Merkezi Müdürü Murat HOCA, Fırat Gençlik Merkezi Müdürü Şeyma ERYILMAZ, Amatör Sporcular, Sporcu velileri, öğrenciler ve antrenörler katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI ‘’ Değerli Şube Müdürlerim, değerli öğretmenlerimiz, değerli gençler, sporcularımız ve basınımızın değerli mensupları hepiniz hoş geldiniz. Her yıl düzenlenen 08 - 14 Ekim Amatör Spor Haftası etkinliklerimiz bugün ki açılış töreni ile başlamış bulunmaktadır.

Neden amatör spor haftası niçin amatörler diye temel bir soru soracak olursak; Bildiğiniz gibi bütün profesyonel müsabakalar ve sporcular müsabakalarına ve spor hayatlarına ilk önce amatör olarak başlarlar. Bütün milli takımlar, bütün olimpiyat takımları, bütün profesyonel lig müsabakaları dahil futbol, basketbol, voleybol ve diğer branşlar spora amatör olarak başlanıp daha sonra kademeler şeklinde ilerlenip elit sporcu profesyonel sporcu seviyesine ulaşmaktayız. Bu bakımdan olimpik ruhun  da profesyonelliğin de temeli amatörlüktür.

 Amatör branşlar olmadan, amatör sporcu olmadan, amatör antrenör olmadan profesyonellik olmuyor. Bu nedenle gerek Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yapmış olduğumuz Okul Sporları çerçevesinde, gerekse Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Spor Federasyonlarımızla il içi ve il dışı ve Ulusal müsabakalar da amatör sporcular yarışmaktadırlar. Bildiğiniz gibi olimpiyatlarda da yine amatör sporcular yarışmaktadırlar. Şimdi buradan da bir yere gelmek istiyoruz. Amatör, Amatör amatör diyoruz amatör nedir. Zevk için, sevgi için o spora gönül verdiği için o sporu yapan kişi demektir. Para karşılığı yapan değil, para karşılığı olursa rayiç olursa bedel olursa bu profesyonelliktir.

Fakat Amatör deyince sıfır finans diye bir şey de yoktur. Amatör sporcularımızın da spor araç gereç, beslenme ve seyahat giderleri gibi masrafları bulunmaktadır. Bu gün bu masraflar Merkezde Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından karşılanmakta yerelde ise Belediyeler ve kurum spor kulüplerimiz karşılamaktadır. Bu vesile ile amatör branşlara kulüp kurarak  anların ihtiyaçlarını gideren tüm Belediye ve diğer kuruluşlarımıza Amatör Sporcularımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Tüm sporcularımıza, tüm öğrencilerimize ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bu anlamlı haftaya verdikleri desteklerden dolayı. Spor bölümümüze, tesisler bölümümüze, idari bölümümüze, salon çalışanlarına ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Bu hafta boyunca 12 branşta sportif faaliyetler düzenledik, hafta sonunda ise kapanış ve ödül töreni yapılacaktır. Bunun dışında spor ’un enleri dediğimiz en centilmen, en başarılı, en skorer gibi sporcularımıza ödül takdim edilecektir. Bu arada açılışta yapacağımız gösterilerden davullu zurnalı çok güzel programlar düzenlemiştik ancak Batman da meydana gelen bu terör saldırısı neticesinde şehitlerimizin acısı henüz yüreğimizde taze iken bu programı yapmak içimize sinmedi. Dolayısıyla işin davullu zurnalı kısmını iptal ediyoruz. Biraz sönük geçecek gibi ama Cimnastikçilerimizin enfes gösterileriyle programımıza devam edeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum‘’ dedi.

İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI’nın konuşmasının ardından Malatya Cimnastik Sporcuları gösteri ekibi jimnastik gösterisinde bulundu. İzleeyiciler tarqafından yoğun beğeni alan Cimnastik gösterisinin ardından Amatör Spor Haftası Açılış Töreni sona erdi.

İlimizde 08 - 14 Ekim 2018 tarihleri arasında Amatör Spor Haftası boyunca yapılacak etkinlikler ise şöyledir;

Branşlar

Müsabaka/Yarış Tarihleri

Saat

Yer

1

ATLETİZM

9.10.2018

16.00

İnönü Stadyumu

2

BADMİNTON

13.10.2018

09.00

Atatürk Anadolu Kız Meslek Lisesi Spor Salonu

3

BASKETBOL

9/10.10.2018

18.00

Atatürk Spor Salonu

4

FUTSAL

10.10.2018

16.00

Yeşiltepe Spor Salonu

5

HENTBOL

12.10.2018

16.00

Yeşiltepe Spor Salonu

6

MASA TENİSİ

13.10.2018

10.00

Tecde Spor Salonu

7

OKÇULUK

13.10.2018

15.00

İnönü Stadyumu

8

SANTRANÇ

10/11.10.2018

18.00

Santranç Merkezi

9

TENİS

9/10.10.2018

16.00

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tenis Kortları

10

VOLEYBOL

11/12.10.2018

16.00

Atatürk Spor Salonu

11

ÖZEL SPORCULAR BOCCE

13.10.2018

   10.00

    İnönü Stadyumu