Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü’nün 2018 yılı faaliyet programında yer alan, 17 – 18 Mart 2018 tarihleri arasında ilimiz Battalgazi Spor Salonunda yapılacak olan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Judo Yarı Final Müsabakaları başladı.

                Battalgazi Spor salonunda yapılan müsabakalara Malatya, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van illerinden 67 Kız ve 82 Erkek sporcu katıldı. Toplamda 150 sporcunun mücadele edeceği Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Yarı Final Müsabakalarının açılış seremonisine Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI, Tesisler Şube Müdürü Ahmet YÜCEL, Battalgazi İlçe Müdür Vekili Fuat DURMUŞ, sporcular, il temsilcileri, antrenörler ve idareciler katıldı.

Açılış seremonisinde bir konuşma yapan İl Müdürümüz Mustafa Sadi FINDIKLI
“ Sevgili sporcular, değerli hocalarımız antrenörlerimiz federasyonumuzun merkez hakem başkanı, idareciler, antrenörler ve ilimize teşrif bulunan tüm misafirlerimizi Anadolu Yıldızları Liginin yarı finalinde hepinizi Malatya’da görmekten gurur duyuyoruz. Burası Malatya’mızın kadim ilçelerinden Battalgazi ilçemiz. Bu salonu seçmekteki bir başka sebebimiz buraya kadar gelmişken hem Malatya’mızı hemde Battalgazi ilçemizdeki atalarımızdan kalan, Selçuklulardan kalan çok önemli eserler var, oralarıda görmeden gitmeyin istedik.

Projeye gelince Bildiğiniz gibi Anadolu yıldızlar Ligi tüm Türkiye de 12 Branşta gerçekleşmekte. Özellikle branşlarımız olimpik branş olmasından oldukça önem arz etmektedir. İllerimiz de federasyonlarımızın zaten il temsilcileri il faaliyetlerini yapmakta. Federasyonlarımız da zaten yarı final, grup ve final müsabakalarını gerçekleştirmekte idi. Anadolu yıldızları ile müsabaka sayısını artırıp şans bulamamış bir tesadüf eseri kenarda kalmış veya bir müsabakayı kaybetmiş arkadaşlarımız varsa onlara 2.nci bir defa şans tanıyan ikinci bir arena Anadolu yıldızlar ligi bu bakımdan çok çok önemli. Buraya katılan tüm sporcu kardeşlerime başarılar diliyorum, finale kim gidecek olursa olsun kazanan kazanmayan herkese başarılar diliyorum” dedi ve ardından müsabakalara kaldığı yerden devam edildi.